Trudy van den Berg

Dat Van Nispen volgend weekend met carnaval vrij is, is misschien wel het beste dat de ploeg kon overkomen. De Zilkers houden wel van een feestje en kunnen zich in opperbeste stemming in de feestvreugde mengen. Van Nispen speelde een puike pot tegen SJZ (4-1) en won terecht. Trainer René Ras was trots op zijn ploeg.

Wedstrijden tussen Van Nispen en SJZ hebben altijd een speciaal tintje en staan garant voor veel doelpunten. Vorig seizoen werd het 6-2 in het voordeel van de Zilkers na een snel opgelopen 0-2 achterstand. Vandaag namen de bezoekers opnieuw vlot de leiding. De eerste corner had gelijk succes voor de gasten uit Zoeterwoude. Stefan Sleijser kon vrij inkoppen: 0-1. ,,We waren nog niet helemaal wakker”, zou uitblinker Mike van Haaster na de wedstrijd toegeven.

Als een hazewind
De eerste tien minuten van de wedstrijd acteerde SJZ veelvuldig op de helft van Van Nispen. Met veel druk naar voren gingen de bezoekers voor de 0-2. Die bleef echter uit en vervolgens brak de tijd aan voor de Ras-brigade, die de ene na de andere kans creëerde. Het sorteerde in de dertiende minuut effect. Na een lange rush bereikte Van Haaster Sjors Meiland. De middenvelder liep als een hazewind van achter naar voren, om vervolgens achter zijn standbeen de 1-1 binnen te werken.

Die gelijkmaker bleek de opmaat tot meer. Van Nispen had gelijk de regie in handen en profiteerde van de trage verdediging van SJZ. De volgende goal liet niet lang op zich wachten. Wie anders dan uitblinker Van Haaster was verantwoordelijk voor de 2-1. De rollen waren omgedraaid. En de ploeg van Ras ging door. De ene aanval was nog mooier dan de ander. Herhaaldelijk sneden de Zilkers als boter door de linies van SJZ. Zeven minuten later was het weer raak. Weer was het Van Haaster die scoorde: 3-1. Over effectiviteit gesproken.

Ras vond het allemaal prachtig. Na afloop was hij dan ook zeer content met de afronding, die vorige week tegen ASC (4-1 verlies) nog ontbrak. ,,Het verschil was dat we vandaag wél de kansen afmaakten. Vorige week vond ik dat we qua mentaliteit een goede pot voetbal neerzetten. Alleen zat het een beetje tegen. Maar vandaag liep het gesmeerd gelukkig.”

Aan banden gelegd
In de tweede helft kwam de ploeg van Ras eigenlijk nooit in de problemen. De 3-1 bleef probleemloos staan. Het was wachten tot de score verder zou worden opgevoerd door Van Nispen. Een ander sterk punt was de verdediging vandaag. Rick Witteman, weer terug van een blessure, legde de gevaarlijkste man van SJZ Frank Willemse volledig aan banden. De Zoeterwoudenaar had in de thuiswedstrijd (3-1) twee goals weten te scoren.

Dat de ploeg van Ras de tweede helft nog maar één goal produceerde was het gevolg van onzorgvuldigheid van de ploeg zelf. Maar dat mocht de pret niet drukken. Wie nog wel aan een goal toekwam was invaller Jelle van der Linden: 4-1. SJZ bleef een grotere nederlaag bespaard. Twee afgekeurde goals werden ten onrechte afgeblazen. Het deerde Van Haaster niet. De punten waren binnen en daar ging het om.

,,Ja, lekker hoor. Volgende week carnaval en dat voelt toch even prettiger aan met deze winstpartij, Ik voelde me top vandaag. We waren in het begin nog niet helemaal bij de les, maar daarna hebben we ons uitstekend in de wedstrijd gespeeld. Na de gelijkmaker voelde ik dat we de tweede goal snel zouden maken. Achterin bij SJZ waren ze niet al te snel. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Onze trainer had ons daar al op geattendeerd. De ploeg heeft uitstekend gespeeld vandaag. Er ging ook weleens wat fout, bijvoorbeeld met de inpassingen, maar veel ging ook goed. Een verdiende overwinning.”

Van Nispen – SJZ 4-1 (3-1). 1. Sleijser 0-1. 13. Meiland 1-1. 28. Van Haaster 2-1. 34. Van Haaster 3-1. 88. Van der Linden 4-1

Van Nispen: Van Maris, J. van Haaster, Van Westerop, K. van der Linden, Witteman, De Groot, Van Eeden (83. J. van der Linden), M. Van Haaster (80. Oostenrijk), Krupic, Geerlings (45. Van den Berg).