Slechts één overwinning in de laatste vijf duels. De zaterdagtak van Van Nispen is de afgelopen periode duidelijk in een dip beland. Dat de enige overwinning in die matige serie de tweede periodetitel opleverde, betekende het goede nieuws uit De Zilk. Dat was zaterdagmiddag in eigen huis tegen Zwammerdam anders. ,,Dat had duidelijk beter gekund en gemoeten”, blikte Jon-Joost Cornelissens met een kritische blik terug op de 0-1 verliespartij tegen de voor lijfsbehoud strijdende laagvlieger.

,,We begonnen goed, maar verzuimden in de eerste helft om voldoende afstand te nemen. En ook daarna bleef het een wedstrijd van ‘net-niet’ van onze kant. De laatste bal was steeds niet goed bij ons”, vatte Cornelissens het eerste bedrijf samen.

Brilstand halverwege
Na de pauze zou het aanvankelijk niet anders zijn voor de ploeg die de overwinningen tot voor kort aaneenreeg. Daarnaast zat het met name in de slotfase van de eerste helft ook niet mee. Met een bal die op het nippertje van de doellijn kon worden gehaald en een inzet van Pieter Koen van der Plas op het aluminium houtwerk mochten de bezoekers niet mopperen dat de brilstand halverwege nog altijd op het scorebord stond.

,,In het verleden hebben we steeds laten zien dat we ons wel kunnen opladen als het er op aankomt.”

,,Als je eerlijk bent moet je ook stellen dat je het zelf moet afdwingen en dat hebben we nagelaten. Ook na de thee ontbrak bij ons het heilige vuur. Toch kregen we opnieuw een aantal kansen, maar ook die werden om zeep geholpen. Vervolgens kwam Zwammerdam beter in de wedstrijd. Die ploeg moest ook wel gezien hun  positie op de ranglijst”, schetste Cornelissens het beeld van de wedstrijd.

Uiteindelijk zorgde een diepe bal die tussen de verdediging en doelman Sven van Hensbergen viel er in de slotfase voor dat de (dure) punten meegingen richting Zwammerdam. Waar de thuisploeg de mogelijkheden onbenut liet, bleef Donny van der Neut koelbloedig door zijn ploeg bij dit buitenkansje naar de 0-1-overwinning te schieten.

Met lege handen
,,Achteraf kun je stellen dat het ons ook niet meezat. Een penalty- en een discutabel buitenspelmoment werkten niet mee vandaag. Het voelde echt aan alsof er ons twee goals door de neus werden geboord. Dat neemt echter niet weg dat we het aan onszelf te danken hebben dat we met lege handen achterbleven. We kunnen veel beter, maar dat moet je dan wel laten zien.”

Cornelissens troost zich met de gedachte dat zijn ploeg er wel staat als het echt moet. Met het oog op de naderende nacompetitie is dat een prettige gedachte, maar daar moet dan wel iets mee gedaan worden in zijn ogen. ,,In het verleden hebben we steeds laten zien dat we ons wel kunnen opladen als het er op aankomt. Laten we beginnen om dat in de twee nog resterende competitiewedstrijden wel te laten zien. Zodat we ook met het idee de nacompetitie ingaan dat we daarin en op het hogere niveau echt iets te zoeken hebben.”

Van Nispen – Zwammerdam 0-1 (0-0). 76. Van der Neut 0-1

Van Nispen: Van Hensbergen, Schoenmakers (60. Annegarn), De Ridder, R. van der Vlugt, Davina (46. De Kok), Kok, Van der Plas, Segaar, Koemans, Cornelissens, I. van der Vugt

Archieffoto: Carlijn Stortelder



POPULAIRE BERICHTEN