Van Nispen had zondag in theorie nog kans om zich te verzekeren van nacompetitie voor promotie naar de Tweede Klasse. Maar de ploeg uit De Zilk had het niet meer in eigen handen en was afhankelijk van het resultaat van Voorschoten’97. Bovendien waren er meer kapers op de kust, die hoopten te profiteren van een misstap van de ploeg uit Voorschoten [Stompwijk’92 en SJZ red.]. De Zilkers kwamen in een vermakelijk duel tegen FC Aalsmeer niet verder dan een 1-1 gelijkspel en wisten zodoende niet te profiteren van de nederlaag van Voorschoten. SJZ was de lachende derde die er met de vervangende periodetitel vandoor ging.

Vooraf was de opdracht voor Van Nispen duidelijk: er moest gewonnen worden in Aalsmeer. De Zilkers en de thuisploeg maakten er een leuke wedstrijd van met kansen over een weer. Het was eigenlijk een wonder dat er maar twee doelpunten gemaakt werden, gelet op het aantal kansen.

,,In de eindfase van de competitie hadden wij een aantal belangrijke spelers niet tot onze beschikking. En dat kost gewoon punten.”

De ploeg uit De Zilk kwam het beste uit de startblokken. Via Jelle Vleugel nam de ploeg van trainer René Ras een 0-1-voorsprong. In de loop van de eerste helft had Van Nispen nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar de aanvallers van de geel-roden hadden hun vizier niet op scherp staan.

Na de thee was de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en ging het steeds meer risico nemen. Aalsmeer creëerde een aantal mogelijkheden om langszij te komen, maar het vizier van de aanvallers stond niet goed afgesteld. Voor de Zilkse formatie lagen er mogelijkheden in de omschakeling om de voorsprong uit te breiden.

Psychologisch
Maar zoals wel vaker het geval was de laatste weken, waren de kansen niet besteed aan de aanvallers van Van Nispen. In de ogen van trainer Ras had het te maken met de afwezigheid van sterkhouders voorin die het verschil kunnen maken [Dick Verhoeven en Mike Van Haaster red.].

”Beide ploegen hebben voldoende kansen gehad. Als wij voor rust de 2-0 maken, dan wordt het een mentaal spelletje en voor de tegenstander veel lastiger. Nu maken zij een late gelijkmaker en daarna kregen ze ook nog kansen om te winnen.”

,,De jongens die er nu stonden, hebben hun stinkende best gedaan. Alleen in dit soort wedstrijden en tegen Warmunda en Kickers’69 mis je extra kwaliteit.”

Ondanks het mislopen van de nacompetitie is oefenmeester Ras tevreden over het verloop van het seizoen. “Het was een leuke, open wedstrijd en wij zijn zesde geëindigd. Uiteindelijk ben ik daar tevreden mee. In de eindfase van de competitie hadden wij een aantal belangrijke spelers niet tot onze beschikking. En dat kost gewoon punten.

,,De twee ploegen die bovenin staan, konden dat makkelijker opvangen”, vervolgt Ras. ,,Zij hadden op de aanvallende posities altijd wel een redelijke goede speler achter de hand. Als bij ons Dick (Verhoeven red.) en Mike (Van Haaster red.) er allebei zijn, dan hebben we een goede aanval. De jongens die er nu stonden, hebben hun stinkende best gedaan. Alleen in dit soort wedstrijden en tegen Warmunda en Kickers’69 mis je extra kwaliteit.”

Foto: Trudy van den Berg
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)