Het was in veel opzichten een prachtige zondagmiddag in De Zilk. Het zonnetje scheen, de temperatuur was aangenaam, er stond een hoop volk langs de lijn en naar alle waarschijnlijkheid was de baromzet ook goed. Echter had dit alles geen positieve invloed op het keurkorps van René Ras. Zijn ploeg ging er namelijk hard af tegen koploper Altior (0-5). 

Wat niet meehielp was het feit dat Van Nispen voor de derde keer in zeven dagen tijd een zware wedstrijd moest spelen. Het warme weer en de start van de wedstrijd werkte ook niet mee. Al snel stond het 0-1 voor de bezoekers. Vanaf de rechterkant werd de bal voorgetrokken en de bal kon niet worden weggewerkt. Mike Otto werkte van dichtbij binnen: 0-1.

Wederom opereerde de formatie van Ras in een 5-3-2 systeem. Echter kreeg zijn ploeg totaal geen vat op de koploper van de Derde Klasse. Jeffrey van der Geest en Patrick Frumau stonden voorin op een eiland en konden allesbehalve druk uitvoeren op de laatste linie van de ploeg uit Langeraar.

Kratje bier
Het werd een pijnlijk eerste bedrijf voor de Zilkers. Pas na een vijfentwintig spelen kreeg de thuisploeg het eerste kansje. Van der Geest schoot de bal echter over het doel. Aan de andere kant was er meer sensatie. Althans, uit het oogpunt van de tegenstander. Marco Pellegrom, de aanvalsleider van Altior, was veruit de gevaarlijkste man bij de bezoekers. Na een bal op de lat wist hij na een halfuur spelen wel te scoren. Ditmaal reageerde hij uit een rebound attent: 0-2.

,,We speelden tegen de beste ploeg uit deze competitie”

De mensen langs de kant konden zich er geen minuut zorgen om maken. Het drukke sportpark Wassenaar lag er perfect bij. Ondanks de grote nederlaag van de thuisploeg werden er nog steeds veel kratten bier verkocht. ,,Dat is iets wat past bij deze club en waar Van Nispen om bekend staat”, legde Ras uit. De oefenmeester zag dat zijn elftal de gehele wedstrijd niets in te brengen had en daarvoor had hij een heldere uitleg.

,,We speelden tegen de beste ploeg uit deze competitie. Daarnaast was het niet makkelijk voor ons om de derde wedstrijd in een week tijd te spelen. Misschien dat het weer ook nog een rol speelde, dat zou kunnen. Toch had ik in de tweede helft nog het gevoel dat het net als afgelopen donderdag (2-2 tegen RKDES, red.) goed zou komen.”

Galavoorstelling
Voor de thee leek de schade nog erger te worden voor de thuisploeg. Uit een strafschop kreeg Altior de mogelijkheid om definitief de wedstrijd in het slot te gooien, maar de paal speelde parten. In de rebound stond Tom van Maris attent te keepen. Echter was het vrijwel direct na rust alsnog raak. Pellegrom kon voor de tweede keer binnenwerken: 0-3.

De uitploeg ging door en trakteerde de aanwezige supporters op een galavoorstelling. Pellegrom, die bij wijze van spreken zes treffers had kunnen maken, was na een fraaie solo dicht bij zijn derde, maar Nick van Westerop haalde de bal van de lijn. Met precies een uur op de klok mocht hij alsnog zijn derde treffer maken. Deze keer koos de aanvaller voor een harde volley: 0-4.

Kenny Korfage was via een hoekschop nog dicht bij een eretreffer, maar een tegenstander gooide roet in het eten. Het slotakkoord was voor de bezoekers. Tom van der Weijden mocht vanaf zo’n twintig meter aanleggen en schoot raak: 0-5. De ploeg van Ras behaalde uit drie wedstrijden twee punten en staat op een veilige plaats. Het bleef in ieder geval nog gezellig na afloop in De Zilk.

Van Nispen – Altior 0-5 (0-2): 3. Otto 0-1, 29. Pellegrom 0-2, 47. Pellegrom 0-3, 60. Pellegrom 0-4, 89. Van der Weijden 0-5.

Opstelling Van Nispen: Van Maris, Zonneveld, Van Westerop, De Groot, Van der Linden, Korfage, J. Van Haaster, Van Saase (46. Mossel), Smit, Van der Geest (82. C. Zonneveld), Frumau.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)