Een onbegrijpelijk zwak Teylingen heeft zichzelf ernstig in de problemen gebracht door te verliezen van directe concurrent ROAC. Op de nederlaag was niets af te dingen, sterker nog, de Sassenheimers mochten blij dat ‘de Rippers’ niet naar een veel grotere score uitliepen in de tweede helft: 1-2

Teylingen begon goed aan de wedstrijd, dat moet gezegd worden. Binnen vijf minuten kon Jaap Zwetsloot binnenwerken na een mislukt schot van Tom van der Vlugt: 1-0. Met name Dirk Zwetsloot was bedrijvig in aanvallend opzicht en bracht veel gevaar met de voor hem typerende sleepacties naar z’n linkerbeen.

,Het was een nederlaag die ik totaal niet heb zien aankomen. Niemand niet.”

Wat nog meer typerend was, en dat was niet voor het eerst, is dat wanneer Dirk Zwetsloot het veld heeft verlaten vanwege een blessure het op de één of andere manier niet meer draait bij Teylingen. De balans op het middenveld leek zoek. Kort voor de rust, in de fase dat ROAC al sterker werd, was het Loek van der Star die simpel kon binnen tikken, nadat doelman Wessel Zonjee een simpele bal losliet. Een kostbare mispeer, zou later blijken.

Na de rust was het ROAC wat de klok sloeg en Teylingen figureerde slechts. Alsof de spelers geen moment het idee hadden dat er heel veel op het spel stond. ROAC profiteerde ervan. Het was Martijn van Trigt die twee spelers nota bene op de achterlijn dol draaide en voor kon zetten. Wederom Van der Star scoorde en Teylingen moest op zoek naar twee doelpunten. Ook met drie verse krachten in de ploeg creëerde Teylingen nauwelijks iets en was het de tegenstander die de wedstrijd weigerde in het slot te gooien.

Sepehr Safi speelde één van z’n laatste thuiswedstrijden in het shirt van Teylingen

Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde en mocht ROAC zich voor 99 procent veilig wanen. Teylingen mag zich voor hetzelfde, hoge percentage gaan opmaken voor het spelen van nacompetitiewedstrijden. Alleen bij winst volgende week op DOSR en verlies van RKDEO thuis tegen het al gegradeerde DONK is Teylingen alsnog veilig. Die kans is net zo groot als Feyenoord alsnog de titel verspeelt aanstaande zondag.

Off-day
Trainer Marc van Wonderen was ook verbaasd na het duel tegen ROAC. ,,Het was een nederlaag die ik totaal niet heb zien aankomen. Niemand niet. Na TOGB is er juist veel meer passie en strijd in de ploeg gekomen en wonnen we juist op strijd ook wedstrijden. Het was, op het slechtst denkbare moment, een collectief falen, waar slechts een aantal spelers zich nog positief konden onderscheiden.”

,,De nacompetitie is helaas zo goed als onafwendbaar, maar je moet wel verder”, richt Van Wonderen zich alvast op de nabije toekomst van zijn elftal. ,,Ik ben er doodziek van. Vanaf dinsdag moet dat over zijn en moeten we rug rechten.”

Teylingen – ROAC 1-2 (1-1) 5. J. Zwetsloot 1-0, 39. Van der Star 1-1, 57. Van der Star 2-1

Teylingen: Zonjee, R. van der Krogt, Van den Nouland, Dolieslager, M. van der Krogt, Jongen (65. Hulsbosch), M. van der Vlugt, D. Zwetsloot (52. Langeveld), Van der Voort, T. van der Vlugt (65. Safi), J. Zwetsloot

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer