Van Nispen kende met zes uit twee een uitstekende start na de winterstop. In en tegen Stompwijk konden de Zilkers hier geen goed gevolg aan geven. ,,Stompwijk ’92 overliep ons compleet, waarbij ik wel moet zeggen dat sommige jongens van ons niet thuis gaven”, zei Dick Verhoeven over de 4-1 nederlaag.

Na een foutieve inworp van de Stompwijkse goalie, die in de derde minuut een bal op het achterhoofd van Samir Krupic gooide, kon Dominique van den Burg de 0-1 aantekenen. Hierna was het echter enkel Stompwijk dat de klok sloeg. Verhoeven hierover: ,,We wisten van tevoren dat het lastig zou gaan worden. Stompwijk heeft erg goede aanvallers. Dit bleek ook in de wedstrijd, want iedere kans was bijna een goal. Het is zonde dat we onze goede reeks niet hebben door kunnen zetten.”

Verhoeven, inmiddels al een paar jaar spelend in het eerste elftal van Van Nispen, was vroeger doelman. Zijn talent werd opgemerkt door het toenmalige HFC Haarlem, waar Verhoeven een aantal seizoenen het doel mocht verdedigen. In de B’tjes keerde hij terug naar het vertrouwde De Zilk, waar hij nog één jaar keepte. Daarna borg hij zijn handschoenen op en werd hij veldspeler.

Over zijn tijd bij Haarlem: ,,Toentertijd zat ik op HAVO/VWO. Dit kostte mij veel tijd en energie. Ik moest vier keer trainen in Haarlem en in het weekend een wedstrijd spelen. Vijfmaal op en neer naar Haarlem dus. Dit was teveel in combinatie met school. Ik mocht wel door, maar heb dus besloten om te stoppen. Hierna heb ik nog één jaar gekeept bij Van Nispen, maar het niveauverschil was dusdanig groot dat ik liever ging voetballen. Ik heb totaal geen spijt van mijn beslissing gehad. Ik speel nu lekker in het eerste elftal van Van Nispen’’, zegt Verhoeven lachend.

De eerstvolgende wedstrijd voor de Zilkers is de streekderby tegen de gedoodverfde titelkandidaat FC Lisse. ,,Wij moeten de draad weer oppakken na deze nederlaag. Lisse heeft een goede ploeg, maar in een streekderby kan van alles gebeuren. We zullen alles geven voor een goed resultaat’’, aldus Verhoeven.

Tekst: Ramon Weijers

Archieffoto: website Van Nispen

POPULAIRE BERICHTEN