Nadat Quick Boys eerder dit seizoen de heenwedstrijd tegen Katwijk al met 2-0 had gewonnen heeft het zaterdag ook de return in een overwinning weten om te zetten. Een treffer van invaller Levi van Duijn, die amper twee minuten in het veld stond, was voldoende voor de drie punten op de Krom.

Katwijk – Quick Boys was een wedstrijd waarvan veel aanwezigen zich nu nog afvragen wanneer die zou gaan ontbranden. Voor een selecte groep aanwezigen was dat alsnog het geval na afloop nabij de spelerstunnel, echter daar werden geen punten meer verdeeld.

Schaken
Katwijk – Quick Boys werd vooral een wedstrijd schaken. Bij beide teams werd gekeken hoe de pionnen van de tegenstander bewogen en wat er moest gebeuren om die pionnen onschadelijk te maken. Het betekende dat er voor de pauze slechts twee serieuze kansen konden worden genoteerd. In het eerste halve uur waren er mogelijkheden voor Des Kunst, Nick Broekhuizen en Sem van Duijn om de wedstrijd open te breken, maar pas na 35 minuten ontstond de eerste grote kans.

Joey Ravensbergen legde de bal namens Katwijk bij de tweede paal waar Ruben Doesburg van dichtbij kon inkoppen. Goalie Paul van der Helm kreeg echter nog een vinger achter die doelpoging. Op slag van rust kreeg de thuisclub nog een tweede kans om op voorsprong te komen toen Sietse Brandsma een voorzet van Bart Sinteur richting tweede paal kopte. Van der Helm bleef staan, echter de bal verdween nét voor de paal langs naast het doel.  De 0-0 ruststand was daarmee logisch.

Levi Van Duijn supersub
Nadat de eerste tien minuten na rust geen wijziging in het spelbeeld hadden gegeven en er ook in deze periode geen doelrijpe kans te noteren was, achtte Duivenvoorden namens de gasten de tijd rijp voor vers bloed in zijn voorhoede. Die wissel Levi van Duijn voor Bram Franken was beslissend voor dit duel. Twee minuten na zijn entree schoof Van Duijn een rebound na een doelpoging van Ravelino Junte die nog kon worden gekeerd door Jean Paul van Leeuwen tegen de touwen: 0-1.

Kaarten op tafel
Het noopte Katwijk-trainer Anthony Correia tot het nemen van maatregelen om de dreigende nederlaag af te wenden. Het duo Robin Schulte/Mathijs Hardijk kwam binnen de lijnen, maar ook deze omzetting leidde niet tot een veranderend spelbeeld. Katwijk kwam slechts zelden tot serieuze pogingen om verandering in de stand te brengen. De kansjes waren voor Doesburg, die ruim naast schoot en een kopbal van Levi Bouwense die ook buiten het doelvlak bleef.

Duivenvoorden probeerde ondertussen met de inbreng van Leonard de Beste en nieuwkomer Koen Blommestijn zijn aanval van nog meer nieuwe impulsen te voorzien. Correia bracht even later al zijn kaarten op tafel met Danny Bakker en debutant Ruben Kiers. Katwijk kwam in deze periode tot de absolute kans op de 1-1. Bart Sinteur kopte een voorzet van de linkerflank tegendraads voorbij Van der Helm, echter Guus Offerhaus tikte de bal van de doellijn af en voorkwam daarmee de gelijkmaker.

Druk opgevoerd door Katwijk
Katwijk kon weinig anders meer dan de druk opvoeren en het verkreeg daarbij ook zeker nog wat kansjes. Het was echter tegelijkertijd de periode waarin debutant Blommestijn zich onsterfelijk op Zuid had kunnen maken door de 0-2 te scoren. Hij kreeg er drie opgelegde kansen voor maar miste telkens. De ultieme kans op de gelijkmaker leek weggelegd voor Schulte, maar hij kwam een teenlengte tekort om een voorzet van links binnen te tikken.

En aldus bleef de 0-1 op het scorebord staan tot de soeverein leidende scheidsrechter Sander de Brito Roque een einde aan deze qua intensiteit wat tegenvallende derby maakte.

Tekst: Theo Uphus
Foto’s: Kees Jonker

Bekijk ook: Susan: ‘Gelijkspelletje had meer op zijn plaats geweest’
Check ook: Duivenvoorden: ‘Ik weet wat het betekent voor de mensen bij Quick Boys’