In de twee voorgaande competitieduels gingen de Rijnsburgers rusten met een 1-0-achterstand maar wisten ze alsnog de drie punten te pakken met een 2-1-overwinning. Tegen Jong Almere City gingen de Uien ook de rust in met een achterstand en werd het weer 2-1. Helaas nu wel voor de beloftes uit Almere. Daarmee liep het goede gevoel na twee overwinningen toch weer een deuk op. Eens te meer bleek een jong-elftal een bananenschil voor de Rijnsburgers.

Het weer op de Middelmors was om te janken. Wind en regen hadden vrij spel op het zware veld. De mensen die een staanplaats hadden mochten van de speaker voor nop op de tribune komen zitten. Echter deze mededeling gold voor precies nul toeschouwers, aangezien er niemand in dit hondenweer langs het veld was gaan staan. Zowaar nog slechter dan het weer was het spel van de thuisploeg in de eerste 45 minuten. Niet onbelangrijk bij het edele spel der voetbal is het spelen van de bal naar iemand met min of meer hetzelfde tenue. En daar ging het eigenlijk al mis bij de Rijnsburgers. Het lukte de elf man van trainer Hein Leliveld niet of nauwelijks om de bal in de ploeg te houden.

Onvermijdelijke tegengoal valt
Tegen een technische vaardige ploeg als Jong Almere City moet dan ieder geval “de beuk erin gegooid worden”, maar ook daar was bitter weinig van terug te zien. Almere begon beter aan het duel en deelde de nodige speldenprikjes uit, terwijl Rijnsburgse Boys geen fatsoenlijke kans bij elkaar wist te voetballen. Onherroepelijk moest dit leiden tot de tegengoal en die kwam er ook.

Na een kleine twintig minuten werd een voorzet vanaf rechts in de voeten gekopt van de tegenstander. De persoon in kwestie, luisterend naar de naam Pim Lukassen, stond vogelvrij en zag zijn inzet in de verre hoek verdwijnen: 0-1. Heel veel meer viel er niet te noteren over de eerste helft.

Tweede helft een stuk beter
Na rust een veel feller Rijnsburgse Boys. Inmiddels gewend aan de jacht na een achterstand wist de thuisploeg nu wat langer de bal in bezit te houden. Opvallend was ook de indirecte vrije trap wegens een verkeerd beoordeelde terugspeelbal van de doelman van Almere City. Met een muur van negen spelers en een keeper op de doellijn was het voor Fuhrgill Zeldenrust bijna onmogelijk om te scoren, wat dan dus ook niet lukte. Diezelfde Zeldenrust was later na een klein uur spelen wel attent bij een voorzet vanaf de linkerkant van Roderick Gielisse en tekende voor de 1-1. Voor het eerst sinds begin september weer eens een goal voor de Rijnsburgse aanvaller.

In de fase na de gelijkmaker begon het ineens wel te lopen bij de Uien. Anthony van Dongen – hij kreeg wederom de voorkeur boven Dani van der Moot – kon de voorzet van Delano Asante niet verzilveren, ook vanwege goed keeperswerk van de tegenstander. Niet veel later trof Nino Klaver met een geplaatste bal de paal. Na nog een grote kans voor Van Dongen volgde ook nog een, naar de bescheiden mening van uw verslaggever, veelbelovende aanval die onterecht werd afgevlagd wegens buitenspel. Juist in die fase sloegen de bezoekers toe. Invaller Tijmen Wildeboer leverde een prachtige kopbal af wat, juist in die fase, tegen de verhoudingen in de voorsprong opleverde voor de gasten: 1-2.

In het laatste kwartier kwamen de Rijnsburgers niet heel dichtbij meer en dus was het broodnodige puntenaantal dat aan het totaal kon worden toegevoegd precies nul. Volgende week de lastige pot in en tegen Noordwijk en dan even de gewenste winterstop. Een remedie waar men op de Middelmors naar smacht.

Na afloop spraken we met Roderick Gielisse. Beluister dat audio-interview hieronder:

Tekst en interview: Marcel van der Vijver