Het einde van het seizoen is in zicht. Tijd voor de lijstjes, ontknopingen en jeugdtoernooien. In ‘de vijf’ dit keer aandacht voor het Edwin van der Sar Toernooi van Foreholte, derbydag in Spakenburg en het kampioenschap van de Bollenstreek. Oja, ook nog een beetje nostalgie met Bassie en Adriaan.


1. Staantribune voetbalmuziek top 50

Iedere voetbalteam heeft zijn eigen nummer. Landelijk is John de Bever met ”Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht” aan een grote opmars bezig. Maar ook met andere nummers komen de liefhebbers van voetbal en muziek aan hun trekken. Daarom vraagt het magazine Staantribune aan de voetballer: welk nummer mag niet ontbreken in de Staantribune Voetbal & Muziek Top 50? En welke nummers zijn bij de teams in de Bollenstreek in trek? Geef je nummer door!

2. B&A Boys

Bassie en Adriaan – wie in Nederland is er niet groot mee geworden? Vooral de B&A Boys en hun befaamde clublied kent iedere twintiger en dertiger. Maar in het buitenland doet een teamfoto van de beruchte voetbalclub de nodige wenkbrauwen fronsen.

3. Edwin van der Sar Toernooi

Komende zondag gaat het los in Voorhout. Het tweede lustrum van het Edwin van der Sar-jeugdtoernooi zal vanaf 09.00 aanvangen. Onder andere de  jeugd van Ajax, Sparta, ADO en Utrecht geven acte de présence. Verder zullen ook de nieuwe D1-teams van diverse regioteams een tipje van de sluier lichten. Al met al een dag voor de liefhebber die nieuw talent wil zien. En wat kunnen we beter doen dan het toernooi aandacht geven door een filmpje van de naamgever te plaatsen. Dus hieronder een compilatie van de beste reddingen van Van der Sar.

4. Kampioenschap van de Bollenstreek

Op 15 april is het weer zover. Het tweede kampioenschap van de Bollenstreek. Wie weet het meeste van de regioclubs, wie is het beste globaal georiënteerd en wie deelt met trots zijn kennis over het landelijke amateurvoetbal? Vele disciplines zullen de revue passeren. De komende week zullen wij op onze site alvast enkele vragen stellen. Weet trouwens iemand het antwoord op onderstaande vraag? Niet voor de prijzen!

5. Drukke Derby

Samen met Quick Boys – Katwijk is IJsselmeervogels – Spakenburg de grootste derby in het Nederlandse amateurvoetbal. De Spakenburgers krijgen echter steeds meer te maken met een toestroom van externe supporters. Hier is de Westmaat niet altijd op berekend. Daarom proberen ze in Spakenburg om een toevlucht van buitenaf zoveel mogelijk in te dammen. Veel KNVB-vrijwilligers die met het bewijs van toegang amateurvoetbal de wedstrijd willen bezoeken kunnen hierdoor voor een dichte deur komen te staan. Katwijker Henk Kasius denkt er het zijne van. Heeft de Katwijkse journalist hierin gelijk of ziet hij de charme over het hoofd?

 

 

POPULAIRE BERICHTEN