De topper tussen Spakenburg en Katwijk is zaterdagmiddag in een remise geëindigd. Het werd op de Westmaat na een zeer boeiend duel 2-2.

Katwijk kwam halverwege de eerste helft op voorsprong, via Robin Schulte. Uit een corner kopte de middenvelder binnen: 0-1. Een kleine tien minuten later volgde een verdubbeling van de score. Ruben Doesburg strafte weifelend Spakenburgs verdedigen af.

Spakenburg komt terug
In de eindfase van de eerste helft maakte Spakenburg jacht op de aansluitingstreffer, maar die bleef toen (nog) uit. Na een minuut in de tweede helft viel die treffer alsnog. Mukhtar Suleiman schoot bekeken binnen: 1-2. In de 55e minuut sloeg ook een andere voormalig Katwijk-speler toe tegen zijn oude club. Op aangeven van Suleiman maakte Ahmed el Azzouti de gelijkmaker.

Dat bleek de laatste treffer in een waar voetbalgevecht, waarin geknokt werd voor elke mater. De 2-2 was voor Spakenburg het eerste puntenverlies sinds eind november toen het op Nieuw Zuid in een gelijkspel eindigde tegen Quick Boys: 1-1.

Spakenburg – Katwijk 2-2 (0-2)
Goals: Robin Schulte en Ruben Doesburg