Voor Kagia stond er zaterdag in het nacompetitieduel tegen Monnickendam niets meer op het spel. Na de 6-0 thuisnederlaag was het slechts een kwestie van de eer herstellen voor de manschappen van Anton Wijsman, die zo graag een niveau hogerop willen. maar er ook dit seizoen niet in slaagden dat te bewerkstelligen. In de kop van Noord-Holland werd het 2-2 en dus lieten de Lisserbroekers zich niet weer van hun slechtste kant zien.

,,Je gooit vorige week in negentig minuten gewoon een heel seizoen weg”, zegt middenvelder Rens Lamboo nog steeds met teleurstelling in z’n stem. ,,Je weet van tevoren dat het nergens meer om gaat, maar gelukkig spelen we ‘m nog gelijk, de return. Daardoor kunnen we nog met een beetje goed gevoel naar volgend seizoen gaan toewerken. Dat was ons voornaamste doel.” Dirk-Jan Ligtenberg voorkwam met twee goals een nieuwe verliespartij.

Dure verliespunten
,,Het is zuur dat we nog heel dicht bij het kampioenschap zijn gekomen, terwijl we eigenlijk dachten dat het al gespeeld was. Dan zijn die verliespartijen van voor de winterstop heel cruciaal geweest. Daar hebben we het laten liggen, achteraf gezien. Na de winterstop hebben we een prima serie neergezet. Tegen VVC sta je 3-1 voor en speel je 4-4 gelijk. Die punten kom je ook tekort. Het was al met al net niet in de competitie, maar dan krijg je een herkansing en die mag je nooit zo makkelijk laten lopen. Het is nog steeds onbegrijpelijk waarom we er zo afgaan.”

Kagia verhuist zeer waarschijnlijk volgend seizoen weer terug naar West II. ,,De doelstelling moet helder zijn: kampioen worden”, stelt Lamboo. ,,Al vanaf het begin moeten we daarvoor gaan. “

Archieffoto: Johanna Wever

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)