Voor Kagia stond er zaterdag in het nacompetitieduel tegen Monnickendam niets meer op het spel. Na de 6-0 thuisnederlaag was het slechts een kwestie van de eer herstellen voor de manschappen van Anton Wijsman, die zo graag een niveau hogerop willen. maar er ook dit seizoen niet in slaagden dat te bewerkstelligen. In de kop van Noord-Holland werd het 2-2 en dus lieten de Lisserbroekers zich niet weer van hun slechtste kant zien.

,,Je gooit vorige week in negentig minuten gewoon een heel seizoen weg”, zegt middenvelder Rens Lamboo nog steeds met teleurstelling in z’n stem. ,,Je weet van tevoren dat het nergens meer om gaat, maar gelukkig spelen we ‘m nog gelijk, de return. Daardoor kunnen we nog met een beetje goed gevoel naar volgend seizoen gaan toewerken. Dat was ons voornaamste doel.” Dirk-Jan Ligtenberg voorkwam met twee goals een nieuwe verliespartij.

Dure verliespunten
,,Het is zuur dat we nog heel dicht bij het kampioenschap zijn gekomen, terwijl we eigenlijk dachten dat het al gespeeld was. Dan zijn die verliespartijen van voor de winterstop heel cruciaal geweest. Daar hebben we het laten liggen, achteraf gezien. Na de winterstop hebben we een prima serie neergezet. Tegen VVC sta je 3-1 voor en speel je 4-4 gelijk. Die punten kom je ook tekort. Het was al met al net niet in de competitie, maar dan krijg je een herkansing en die mag je nooit zo makkelijk laten lopen. Het is nog steeds onbegrijpelijk waarom we er zo afgaan.”

Kagia verhuist zeer waarschijnlijk volgend seizoen weer terug naar West II. ,,De doelstelling moet helder zijn: kampioen worden”, stelt Lamboo. ,,Al vanaf het begin moeten we daarvoor gaan. “

Archieffoto: Johanna Wever

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen