Dit jaar doen we het een beetje anders. De voorbeschouwingen met trainers blijven bestaan, maar met een nieuw sausje er overheen. Aan de hand van een aantal foto’s blikken we vooruit op het nieuwe seizoen. In deze aflevering: Alan Campfens, die dit seizoen gewoon weer is een ‘middenmootje’ wil spelen met Warmunda.

Foto 1 ‘Selmo’: Er is al veel over gezegd en geschreven, maar toch is iedereen nog steeds razend benieuwd: Hoe goed is Warmunda met Selmo Kurbegovic?

,,Selmo zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Hij is een speler die voor Warmunda ontzettend waardevol is en gaat zijn. Natuurlijk in de eerste plaats met zijn goals. Vorig seizoen draaiden we moeizaam en hadden we het vaak aanvallend moeilijk. Je ziet wel dat dat nu veel soepeler loopt. We hebben er heel wat creativiteit bijgekregen.”

,,Maar wat ik ook mooi vind om te zien, is dat hij nu al spelers meetrekt in zijn niveau. Jonge gasten, die vorig jaar uit de A1 voor de leeuwen zijn gegooid, die maken nu echt stappen. We hebben dus ook gewoon wat jongens met veel potentie, maar in de uitvoering zal dat nog niet altijd even betrouwbaar zijn.”

Is het dan mogelijk dat Warmunda dit seizoen voor een verrassing gaat zorgen?

,,Ik denk dat we bij Warmunda altijd nederig moeten zijn. Zeker als je kijkt naar waar we vandaan komen. We hebben vorig seizoen het nodige geluk gehad, dat we de nacompetitie niet in hoefden. Alhoewel, dat wisten we natuurlijk al wel snel na de winterstop. We moesten alleen niet laatste worden en dat is gelukt.”

,,Nu kunnen we zeker een volgende stap gaan zetten, want we hebben een ploeg staan waar Warmunda trots op kan zijn. Alleen laten we dit seizoen ons eerst weer eens richten op het spelen van een ‘middenmootje’.”

Foto 2 ‘ergernis’: Je houding zegt op deze foto genoeg. Je begrijpt even niks van wat er in het veld gebeurt en je ergert je daar een beetje aan. Daarom is de vraag bij deze foto: dit is bij Warmunda tot nog toe mijn grootste ergernis?

,,Dat vind ik een hele moeilijke vraag. We zijn de laatste tijd juist bezig met voornamelijk positieve dingen. Dus daar wil ik eigenlijk ook gewoon de focus op houden.”

Maar er is altijd toch wel iets? Het hoeft maar een klein dingetje te zijn? 

,,Dat is zo. Dan heb ik het vooral over een stukje instelling bij sommige spelers. Ik kan er niet zo goed tegen als jongens tegen mij zeggen dat ze voor de selectie willen gaan, maar daar dan niet naar handelen. Dat ze dan gewoon op vakantie gaan, een uitje hebben of niet komen trainen. Zelf kan ik me daar niks bij voorstellen. Ik was fanatieker als voetballer, ook al praten we dan over een ander niveau. Maar goed, ook hierin maken we al stappen.”

,,Dit gebeurt nu al een stuk minder. Sinds ik hier aan de slag ben gegaan, heeft het bestuur ook uitgesproken de focus weer te willen verplaatsen naar het prestatiegerichte. Het was hier altijd een beetje lang leven de lol. Dat is nu toch toch anders.”

Foto 3 ‘ambitie’: Op deze foto staat een trainer met een kritische blik. Een blik waar ambitie uitspreekt. Daarom leggen we je een stelling voor: Het is goed mogelijk dat ik het volgend jaar hogerop ga zoeken.

,,Ja dat is mogelijk. Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag hogerop wil. Ik probeer nu al een tijdje toegelaten te worden tot de cursus TC 1 van de KNVB. Dat verloopt om allerlei redenen wat moeizaam.”

,,Wat ik vaak terugkrijg van de bond is dat ik nu een te laag elftal train. Dat ik minimaal een tweedeklasser moet trainen. Op den duur zou dat wel een reden kunnen zijn om het hogerop te zoeken. Maar ik zou sowieso ook wel aan de slaag willen als assistent bij een team uit de Hoofdklasse, Derde of Tweede Divisie. En dan het liefst bij een club in deze streek natuurlijk, lekker dichtbij huis.”

Of gewoon met Warmunda naar de Tweede Klasse?

,,Eerst zondag maar even Aalsmeer uit. Dat wordt al lastig zat.”

Foto’s: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom