Voorbeschouwing Katwijk - GVVV

Het was afgelopen zaterdag geen fijne middag voor eenieder met een oranje-zwart hart.

De dorpsderby ging verloren, waardoor Katwijk tegen de tweede nederlaag op rij aanliep. Vanmiddag staat GVVV op het programma. Kan Katwijk zichzelf herpakken?

Terugblik

Katwijk leek geen schim van zichzelf afgelopen zaterdag. Het kwam gewoonweg tekort tegen Quick Boys. Het werd op Nieuw Zuid 2-0 voor de blauw-witten, waardoor heel oranje-zwart Katwijk een gevoelige tik kreeg te verwerken. En dat is even wennen na meer dan dertien jaar.

Door dit resultaat staat Katwijk op een zevende plaats op de ranglijst. vanmiddag weer een kans voor eerherstel.

GVVV

Na een jaar van afwezigheid, zijn de blauwen weer terug op het hoogste niveau. Een competitie waar de Veenendalers gezien hun status natuurlijk ook thuishoren. De ploeg van trainer Vink lijkt geen aanpassingsproblemen te ervaren, want na een stroeve start werden de laatste twee wedstrijden knap gewonnen. Na een 0-1 overwinning op HFC, werd afgelopen zaterdag op het eigen sportpark met 3-0 gewonnen van AFC. Dit zegt iets over de kwaliteit van het huidige GVVV. Op dit moment staan de Veenendalers op een elfde positie, met slechts twee punten minder dan Katwijk.

De selectie bestaat uit bekende namen als Maguire, Andnane, Burgering en is dit seizoen versterkt met Leroy George. Hij is afkomstig van VVSB en was de topscorer van de derde divisie zondag. Afgelopen zaterdag wist hij zijn eerste doelpunt voor GVVV te maken.

Historie

Het wordt de negentiende ontmoeting sinds de invoering van de topklasse. We hebben in het verleden enkele heroïsche wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Zeker in de beginjaren van de topklasse, waarin beide ploegen voor het kampioenschap speelden. Van de negen ontmoetingen op De Krom wist Katwijk er zes te winnen. Twee keer ging de winst mee terug naar Veenendaal. De laatste ontmoeting op De Krom dateert van oktober 2021, destijds werd het 2-0 voor Katwijk.

POPULAIRE BERICHTEN