Gister werd er door de grote mannen gevoetbald voor de beker, maar verreweg de belangrijkste wedstrijd vond plaats op het sportpark van VV Kagia uit Lisserbroek. Daar nam de D1 het op tegen hun leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. De jonkies van Kagia wonnen met 4 -2, maar de achterliggende gedachte van de wedstrijd was vele malen belangrijker. Er werd een minimale entree van € 1,- geheven om geld in te zamelen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Hoofd Jeugdopleiding Ruud de Wit licht toe.

,,Zelf ben ik al jaren lang sponsor van KiKa, een goed doel waar ik me graag voor inzet. Daarnaast train ik de D1 van VV Kagia en is er een goede relatie met ADO Den Haag. Vervolgens hebben we de touwtjes aan elkaar geknoopt. Op deze manier spelen de kinderen een mooie wedstrijd maar leren zij ook dat er meer is naast het voetbal. Dat je elkaar kunt helpen. We hebben getracht geld op te halen door een minimale entree te heffen en een aantal sponsors te benaderen. Het exacte bedrag is nog niet bekend, maar ik gok dat we rond de € 1000,- hebben opgehaald.”

De Wit is voornemens dit mooie initiatief een vervolg te geven: ,,In april gaan we met hetzelfde team spelen tegen de onder 11 van FC Utrecht. Wie weet kunnen we het dan weer wat grootser aanpakken en een nog groter bedrag inzamelen. Dat zou echt fantastisch zijn.”

 

POPULAIRE BERICHTEN