VVSB gaat met een serie van acht zeges op rij de winterstop in. De Noordwijkerhouters hielden hun streak zaterdagmiddag tegen Quick intact. Een andere derdedivisionist uit de regio, FC Rijnvogels, won eveneens zijn laatste wedstrijd voor de winterstop.

Op de Boekhorst keerde een voormalig trainer van VVSB, Paul van der Zwaan, terug. De Leiderdorper kon met Quick het winnende ritme van zijn oude club niet verstoren. VVSB won met 2-1 door twee goals van Jesse van Nieuwkerk. De aanvaller maakte na zeven minuten schietend de 1-0 en na 71 minuten koppend de 2-0. Quick deed in blessuretijd nog wel wat terug, maar verder liet VVSB het niet komen.

Zege in Zeeland
In de zaterdagse Derde Divisie won FC Rijnvogels voor de tweede keer dit seizoen van Hoek en dat was voor de ploeg van Thomas Duivenvoorden een opsteker na drie wedstrijden zonder zege. Tom Bijen opende in Zeeland al vlot de score, waarna Virgil Tjin Asjoe na ruim een halfuur de marge verdubbelde. Toen Edin Bibuljica er na zeventig minuten 0-3 van maakte, leek de strijd gestreden.

Dat bleek niet het geval, want Hoek kwam nog terug tot 2-3. Maar getuige het tijdstip van die goals – de 86e en 90e minuut – kwam de Katwijkse zege niet meer echt in gevaar. Door de achtste zege van het seizoen steeg FC Rijnvogels naar de zesde plaats.

Ter Leede zakt terug op de ranglijst
Competitiegenoot Ter Leede kwam voor de derde wedstrijd op rij niet tot scoren. Na twee doelpuntloze remises werd nu verloren van GVVV. De koploper zegevierde op de Roodemolen met 0-2. De 0-1 van Quincy Veenhof viel na zestien minuten en de 0-2 van Genrich Sillé direct na rust. Ter Leede beëindigt de eerste seizoenshelft teleurstellend als vijftiende.

VVSB – Quick 2-1 (1-0)
Goals: Van Nieuwkerk (2)

Hoek – FC Rijnvogels 2-3 (0-2)
Goals: Bijen, Tjin Asjoe, Bibuljica

GVVV – Ter Leede 0-2 (0-1)

Check ook: FC Lisse en Rijnsburgse Boys sluiten winnend af, frustrerend verlies Quick Boys