VVSB heeft zijn laatste wedstrijd voor de winterstop zaterdag in extremis winnend afgesloten. Nicky Eekhout zorgde in blessuretijd voor de 3-2 tegen Harkemase Boys, dat daardoor de koppositie kwijtraakte. FC Rijnvogels verloor in Beverwijk van DEM.

Op de Boekhorst kende VVSB een droomstart: al na drie minuten benutte Ian van Otterlo een strafschop. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, want na elf minuten was het alweer gelijk via Joris Adams: 1-1. Er bleven kansen over en weer, maar VVSB ging met een voorsprong rusten dankzij een doelpunt van Mounir Mounji in de 41e minuut.

In de tweede helft geraakte Harkemase Boys opnieuw langszij, ditmaal in de 64e minuut door een goal van Stefan Deulin. Zo’n tien minuten later kreeg Harekiet Mart Dijkstra rood en ging VVSB in de slotfase vol voor de overwinning. Daarvoor werd het in blessuretijd beloond: Eekhout drukte af voor de nieuwe nummer vijf van de Derde Divisie A.

Geen herstel in Beverwijk
Competitiegenoot FC Rijnvogels sloot teleurstellend af. Op bezoek bij DEM werd met 4-2 verloren. Zodoende volgde geen herstel na de zeperd van vorige week thuis tegen DOVO: 0-3.

Bij rust was het 2-0 en halverwege de tweede helft zelfs 4-0. Door goals van Tom Bijen en Neville Ogidi Nwankwo vond FC Rijnvogels nog wel aansluiting, maar verder kwam het niet. De Katwijkers gaan nu als twaalfde de winterstop in.

VVSB – Harkemase Boys 3-2 (2-1)
Goals: Ian van Otterlo, Mounir Mounji, Nicky Eekhout

DEM – FC Rijnvogels 4-2 (2-0)
Goals: Tom Bijen, Neville Ogidi Nwankwo

Check ook: Van Otterlo rendeert onder systeemwijziging: ‘Het gaat goed, maar ik had hoger willen staan’