VVSB heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van behoud voor de Derde Divisie. De Noordwijkerhouters wisten op voorhand dat ze aan een overwinning op Hoogeveen genoeg hadden en sleepten de drie punten ook binnen: 3-1.

In een voorbeschouwing met VIDB had Lars Raauws aangekondigd dat VVSB tegen Hoogeveen graag de klus wilde afmaken. Het eerste moment was voor de bezoekers, die in de elfde minuut de paal raakten. Daarna nam VVSB het initiatief over en was het uiteindelijk kort voor rust raak. Thomas Schaap haalde in de 43e minuut de trekker over: 1-0.

Wedstrijd direct op slot gegooid
Vervolgens sloeg VVSB in de eerste fase na rust meteen nog twee keer toe. Gyliano van Velzen tekende voor de 2-0, waarna Mounir Mounji er 3-0 van maakte.

Niet veel later deed Hoogeveen wat terug uit een strafschop, maar de opmaat tot een spannende slotfase was het niet. Tim de Rijk liet in zijn laatste thuiswedstrijd voor VVSB nog na zijn doelpuntje mee te pikken.

VVSB – Hoogeveen 3-1 (1-0)
Goals: Thomas Schaap, Gyliano van Velzen, Mounir Mounji

Bekijk ook: De Vooruitblik #16: met Lars Rauws (VVSB)