Een ongeslagen reeks van twaalf wedstrijden is zaterdagavond voor VVSB ten einde gekomen. De Noordwijkerhouters gingen voor eigen publiek onderuit tegen OJC Rosmalen: 2-5. VVSB leidde halverwege nog wel, maar in de tweede helft ging het fout voor de thuisploeg die met negen man eindigde.

VVSB had zes dagen geleden al bovenaan kunnen komen, maar een gelijkmaker diep in blessuretijd in de topper bij ADO ’20 (3-3) voorkwam dat. Voor eigen publiek had de ploeg van Wilfred van Leeuwen nu opnieuw de koppositie kunnen veroveren, maar wederom lukte het niet.

Gek genoeg kende VVSB een redelijk zorgeloze eerste helft. Leroy George kopte in de vijftiende minuut op aangeven van Richelo Fecunda via de onderkant van de lat raak (1-0) en verdedigend kwam VVSB niet gek veel in de problemen.

Hoe anders was dat na rust. Binnen twintig minuten was het opeens 1-3 voor de bezoekers. Het was overigens niet zo dat VVSB geen kansen kreeg. George raakte de paal en ook Max Ossendrijver miste een grote mogelijkheid.

Vanaf de tachtigste minuut gebeurde er in korte tijd van alles. Guus Verver raakte de paal, Ian van Otterlo ontving zijn tweede gele kaart en met tien man kreeg VVSB een strafschop die Danny Bakker benutte: 2-3.

Het hernieuwde geloof op een resultaat was echter snel weer weg. Binnen een minuut maakte OJC Rosmalen de 2-4. In het vervolg liepen de bezoekers ook nog uit naar 2-5 en werd Jermano Lo Fo Sang met tweemaal geel van het veld gestuurd.

VVSB – OJC Rosmalen 2-5 (1-0)
Goals: Leroy George, Danny Bakker