Eerlijkheid gebied te zeggen: de derby tussen Van Nispen en Warmunda werd al onthoofd voor het duel überhaupt was begonnen. Met De Klassieker en El Clásico op dezelfde dag en een snijdende wind in De Zilk kozen veel supporters eieren voor hun geld en doken achter de tv. Op het veld gaf Warmunda-verdediger Nick Arnst het duel het laatste duwtje. Zijn rode kaart na ruim een kwartier zette de toon op de streekderby op Sportpark Wassenaar. Van Nispen won thuis met 4-2 van de Warmonders.

Z’n actie was misschien te scherp. Te hard op de kuiten van Mike van Haaster. De intentie was er bij de verdediger niet om z’n tegenstander te blesseren, maar eerder om te laten zien met welk idee de Warmonders naar De Zilk waren gekomen. Juist met tien tegen elf waren de blauw-witten feller en scherper dan Van Nispen, dat moeite had om het overtal uit te buiten op het veld.

Warmunda-trainer Ayhan Gargili zelf gaf daarin al dan niet onbewust nog het voorbeeld in de tweede helft. Terwijl een bal de tribune in vloog, sprong de trainer zelf over de boarding om het speeltuig zo snel mogelijk weer in het spel te brengen. Toch stonden de bezoekers na negentig minuten met lege handen. Fel op de bal, maar ongecontroleerd in de eindfase.

,,Een compliment richting Warmunda”

,,We willen te vaak dribbelen met de bal, teveel aanraken”, analyseerde Gargili er na afloop rustig op los. ,,Maar ik ben veel meer van positiespel, één, twee keer raken. Op de training lukt dat wel. In de wedstrijden niet. In een wedstrijd komen er toch andere aspecten bij kijken. Ondanks dat we met tien man hebben gespeeld, hebben we wel tot het laatste moment gestreden.”

Contrast
Het contrast tussen de twee oefenmeesters, die nieuw zijn bij hun club, kon niet groter zijn. Waar Warmunda nog kwakkelt met het vinden van de juiste samenstelling en zoekt naar vorm, is Roy Schulpzand als trainer van Van Nispen (zon.) nog ongeslagen. Een status die hij na afloop omarmde, maar direct ook de nodige kanttekeningen bij plaatste.

De jonge oefenmeester zag z’n ploeg stoeien met de tien man van de Warmonders. Teveel in zijn ogen. ,,We zijn over negentig minuten bijna geen moment in de wedstrijd geweest. Dat zij met een man minder kwamen te staan was een belangrijk moment. We hadden daarna veel makkelijker moeten gaan voetballen. We sloegen veel te vaak het middenveld over.”

Het meest cruciale moment: de rode kaart van Nick Arnst

Het lukte de thuisploeg in de eerste helft nog wel om het overtal om te zetten op het scoreboard. Ted Duivenvoorden brak de ban voor Van Nispen (zon.). In de tweede helft bracht Gargili met Özkan Özmen en Ouassim Bakiri technisch begaafde voetballers in het spel.

Vooral de eerstgenoemde wist nog wat te forceren. Eerst schoot hij vlak na rust een cadeautje in de vorm van een penalty binnen. Z’n tweede treffer bij een 3-1 achterstand inmiddels was één van bijzondere schoonheid. Van een meter of dertig schoot hij de bal keihard in achter doelman Tom van Maris. Tussendoor hadden Jeffrey van der Geest en Jelle Vleugel Van Nispen (zon.) al in een zetel gebracht. Het slotakkoord was er voor andermaal Van der Geest: 4-2

,,Ik heb wel een regel; als je wilt spelen, moet je ook trainen. Of je nu de beste bent of niet.”

,,Een compliment richting Warmunda”, sprak Schulpzand na afloop. ,,Ze hebben 90 minuten lang een stapje harder gelopen. Alleen wij hadden de wedstrijd veel eerder op slot moeten gooien.”

Geloofwaardig
Met het geloof en de voetballende kwaliteiten van Özmen en Bakiri in het achterhoofd leek het een onbegrijpelijke beslissing om de twee heren pas in de tweede helft in te brengen. Toch had Gargili daar z’n redenen voor. ,,Als trainer moet je geloofwaardig blijven naar de groep. Als je vorige week met een bepaalde groep wint, ben je niet geloofwaardig naar je groep toe als je daar in gaat wisselen.”

,,Daarnaast doet Özmen een trainingscursus. Die is ook af en toe op dinsdag. Ik heb wel een regel; als je wilt spelen, moet je ook trainen. Of je nu de beste bent of niet. Goed, ik mis wel wat scorend vermogen, dan is het jammer dat je zulke spelers op de bank moet zetten omdat ze niet getraind hebben of nog niet fit genoeg zijn.”

Van Nispen – Warmunda 4-2 (1-0) 33. Duivenvoorden 1-0, 50. Özmen (pen.) 1-1, 62. Van der Geest 2-1, 71. Vleugel 3-1, 72. Özmen 3-2, 90+3. Van der Geest 4-2

Van Nispen: T. van Maris, De Groot (74. Vink), Smit, Verwer, Geerlings, Van der Linden, S. van Maris, Duivenvoorden, Mossel (46. Verhoeven), Van der Geest, Van Haaster (51. Vleugel)

Warmunda: Van der Zwet, Kortekaas, Arnst, Holverda, Van der Voort, Van Noort, Harmouch (46. Özmen), Imac, El Kourami (56. Bakiri), Mastemaker, Smit (32. Van Riessen)

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Teylingen verliest geflatteerd bij DOSR’

Warmunda-trainer Ayhan Gargili na afloop van Van Nispen (zon.) – Warmunda

Van Nispen-aanvoerder Koen van der Linden na Van Nispen (zon.) – Warmunda
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 14 mei
FC Rijnvogels2-1DFS Opheusden
Za. 18 mei
Hoek14.30Noordwijk
ODIN'5914.30Quick Boys
FC Lisse14.30De Dijk
SJC14.30Ajax (ama.)
Zwaluwen14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Smitshoek
VELO14.30Valken '68
BSC'6814.30Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
Kagia14.30SCW
Katwijk18.00Scheveningen
Rijnsburgse Boys18.00HHC Hardenberg
AFC18.00VVSB
Zo. 19 mei
Hillegom14.00AGB
Altior14.00Teylingen
Laakkwartier14.00Foreholte
Wanica Star14.00Van Nispen (zon.)
Warmunda14.00ASW