Lang leek een driepunter in het verschiet te liggen voor Van Nispen. Warmunda kwam echter in de slotminuten alsnog op gelijke hoogte. Daardoor blijven de Zilkers in de wachtkamer wat betreft een nacompetitieplaats. 

,,We hadden dit eigenlijk nooit meer mogen weggeven in de eindfase”, baalde Ras. ,,We hadden mooi over Voorschoten heen kunnen wippen bij winst. Nu hebben we het niet meer in eigen hand, maar blijft Voorschoten de grote kanshebber om nacompetitie te gaan spelen.” Het is door de verrassende uitslagen van zondag nóg spannender geworden. Voorschoten, Van Nispen, Stompwijk en SJZ zijn nog in de race, waarbij Voorschoten de beste papieren heeft.

,,De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar de beste kansen waren voor Warmunda.”

De ploeg uit De Zilk begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg meteen twee mogelijkheden in de eerste twee minuten. Ferdi Smit was met het hoofd en een bal tegen de lat dichtbij de openingstreffer. Het bleef vervolgens lange tijd rustig, waarna ook Warmunda de lat raakte via Chafik Belmamoune. Ondanks nog een paar mogelijkheden van de ploeg van Alan Campfens leek de eerste helft doelpuntloos te worden afgesloten.

Vincent Solleveld (Warmunda) blijft goed naar de bal kijken als Bren Zonneveld (Van Nispen) z’n actie inzet

Dat de 1-0 vlak voor rust alsnog viel, was het gevolg van een foutje van keeper Michael Christen. De goalie pakte een terugspeelbal op. Gevolg: een vrije trap in een overvol strafschopgebied gevuld met 21 spelers. De bal kwam na veel flipperkast-momenten voor de voeten van Damen en zodoende kwam Van Nispen uit het niets op voorsprong.

Uitblinker Van Maris
Gelijk na de thee kreeg Van Nispen de kans om naar 2-0 uit te lopen, maar Bren Zonneveld schoot rakelings naast. Prompt een minuut later kwam de ploeg van Campfens op 1-1 door Jasper Kortekaas en was de wedstrijd weer geheel open. Na schermutselingen over en weer kreeg Warmunda langzamerhand de overhand. Het was aan uitblinker Tom van Maris te danken dat Van Nispen op de been bleef.

Campfens: ,,Niets ten nadele van Van Nispen, maar hun keeper ranselde vier of vijf mogelijkheden van ons uit zijn doel. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar de beste kansen waren voor ons. Dat is nu net waar wij het hele seizoen al tegenaan lopen. Een beetje geluk ontbreekt. En wat ons ook vaak overkomt, is dat we ‘m dan wel tegen krijgen.”

Van Nispen bejubelt de 2-1

En dat gebeurde prompt na 84 minuten. Na een aanval van Warmunda schoot Zonneveld uit het niets de 2-1 achter Christen. De punten leken binnen handbereik voor Van Nispen, maar het was buiten Belmamoune gerekend. Hij maakte twee minuten voor tijd de 2-2. Van Nispen mag nog hopen op de nacompetitie. Het moet winnen van Aalsmeer en Voorschoten moet verliezen of gelijkspelen bij KDO.

Man of the match
Uitblinker bij de Zilkers was ongetwijfeld goalie Van Maris. De sluitpost was vele malen de redder in nood door spectaculaire reddingen. Zelf was Van Maris ontevreden met het gelijke spel. ,,Het had mooi geweest als we de drie punten hadden binnengehaald. Nu moeten we het doen met een schamel puntje. Dat hadden er drie moeten zijn tegen een goed Warmunda. We hebben nog een kans, maar dan moeten we Aalsmeer verslaan volgende week. Alles kan in het voetbal. Dat heeft vandaag maar weer uitgewezen. We staan nu met drie ploegen op 40 punten, en daarboven Voorschoten.”

Van Nispen – Warmunda 2-2 (1-0), 44. Damen 1-0. 47. Kortekaas 1-1. 84. Zonneveld 2-1, 89. Belmamoune 2-2.

Van Nispen: T. van Maris, Van Steijn, S. van Maris, Meiland, Witteman, Van der Linden, Smit, Vleugel, Damen (85. Van Haaster), Vleugel, Nederstigt (65. Verhoeven), Zonneveld (88. Duivenvoorde)

Warmunda: Christen, Solleveld, De Taeye, Kourami, Van Noort, Holverda, Kest, Van Noort (77. Komen), Kortekaas (85. Ten Have), Dijkstra (62. Mastemaker), Belmamoune

Foto’s: Trudy van den Berg
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)