,,Alsof ik in een rare film zat.” Billal El Kourami kan er een dag na RKDES – Warmunda nog steeds niet over uit hoe de wedstrijd Kudelstaart plotsklaps veranderde van een 0-2 voorsprong na een 4-2 achterstand.

De aanvaller van de Warmonders begon het seizoen zelf met een valse start. Nadat hij in de eerste wedstrijd tegen FC Aalsmeer te laat kwam en van de bank moest beginnen, was hij z’n vertrouwde basisplek van vorig seizoen kwijt.

Na gesprekken met de trainer, goede invalbeurten en dito trainingen kreeg hij tegen RKDES weer de mogelijkheid om zichzelf te laten zien bij Warmunda. En dat leek in eerste instantie ook uit te lopen op een prima hernieuwde kennismaking in het blauw-wit.

Vastigheid
De ex-voetballer van Ter Leede voelt zich zelf ook steeds beter in z’n vel steken. In de eerste jaren in Warmond wisselde El Kourami af en toe van baantjes, had hij daardoor soms aparte werktijden en kon hij niet al z’n energie in de club steken. Nu hij vastigheid heeft in z’n carrière, moet zich dat ook uitbetalen in z’n prestaties op het veld.

,,Chafik Belmamoune heeft in z’n eentje voorin drie verdedigers geprobeerde bezig te houden en ik ben zelf mijn verdedigende taken uit gaan voeren”

De Warmonders kwamen in de uitwedstrijd binnen het kwartier op een 0-2 voorsprong. Beide keren stond El Kourami aan het eindstation van de aanval, en ook beide keren kreeg hij de voorzet van de andere sterkhouder Selmo Kurbegovic.

Daarna ging het faliekant mis voor de ploeg van Alan Campfens. Door persoonlijke fouten in de verdedigende linie kwam de thuisploeg binnen no-time op 2-2. Daarna volgde er nog meer rampspoed voor de blauw-witten.

,,Selmo (Kurbegovic red.) had vroeg in de wedstrijd al een gele kaart te pakken. Toen hij bij een 2-2 tussenstand werd teruggefloten voor buitenspel en hij de bal wegschoot, kreeg hij z’n tweede geel. Dat mag zo’n ervaren speler niet overkomen. Maar dat weet hij zelf ook. Zo zonde, wat hij gaf daarvoor twee geweldige assists.”

Tien man
Na die rode kaart en de vrij rappe 4-2 voorsprong voor RKDES probeerden de Warmonders in ieder geval tot de rust de schade nog enigszins beperkt te houden. ,,Chafik Belmamoune heeft in z’n eentje voorin drie verdedigers geprobeerde bezig te houden en ik ben zelf mijn verdedigende taken uit gaan voeren”, legt El Kourami uit.

Dat lukte de Warmondse formatie nog aardig, waardoor beide ploegen met een 4-2 tussenstand gingen rusten. In de tweede helft was het vooral het elftal van Campfens dat eventueel nog recht had op meer. ,,Met tien man hè? RKDES heeft denk ik één kans gehad, meer niet. Terwijl ik zelf nog een schotkans kreeg, Chafik ook nog had mogen scoren en er nog een bal van de lijn werd gehaald.”

,,Maar wij moeten met het elftal dat wij ter beschikking hebben, gewoon kunnen winnen van tegenstanders als RKDES.”

De persoonlijke fouten van de eerste helft bleken op dat moment al te veel voor het strijdende Warmunda. De inzet van de tweede helft mocht niet meer baten, maar gaf wel hoop voor de toekomst volgens El Kourami.

,,Van de vijf duels hebben we er nu twee gewonnen en drie verloren. Alleen tegen Nicolaas Boys (2-6) waren we echt kansloos. Maar wij moeten met het elftal dat wij ter beschikking hebben, gewoon kunnen winnen van tegenstanders als RKDES.”

,,We trainingssessies die we hebben zijn ook prima. Onze technische staf is goed en analyseert altijd uitstekend onze volgende tegenstanders. Wij hebben alle vertrouwen in de trainers. Het is alleen voor hun zo jammer dat wij in persoonlijke fouten vervallen.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstraa


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude