Teleurgestelde ‘koppies’ bij Warmunda? Allerminst. Sterker nog de Warmonders waren positief gestemd na zondagmiddag. Eindelijk werd er weer een keer goed gevoetbald, weinig gezeken op elkaar en was het een punt dat werd behaald door het collectief. Erbij opgeteld dat RKDES de nummer twee van de competitie was, konden er gezien dat feit louter positieve gezichten worden ontdekt in Warmond na het 2-2 gelijkspel tegen de ploeg uit Kudelstaart.

Vooraf waren de voortekenen slecht. De laatste wedstrijden verliepen niet zoals gepland. Vooral de wedstrijd tegen ASC was een wanprestatie van formaat. Die woorden konden wel in de mond genomen worden. Er moest wat veranderen in de ploeg van Alan Campfens. Dat bleek ook zo te zijn tegen de geelhemden uit Kudelstaart. Maar daar was wel het één en ander voor nodig bleek na afloop van de wedstrijd.

 „Van te voren hebben we met zijn allen bij elkaar gezeten. We hebben een aantal wedstrijden erbij gehaald om te bekijken. Tegen ASC was het namelijk een wanvertoning”, vond Campfens.

„Vincent (Solleveld.red) heeft aangegeven bij mij zich prettiger te voelen zonder de band.”

,,Ik vind; je kan verliezen, winnen of gelijkspelen, maar dat gaat wel vanuit een bepaald gevoel. De bereidheid voor elkaar, de discipline en inzet die we moesten tonen, was tegen de ploeg uit Oegstgeest totaal niet aanwezig. Vandaag heb ik die wel weer gezien en ondanks de late gelijkmaker geeft deze wedstrijd wel een bepaald gevoel waar wij als team tevreden over kunnen zijn.”

Tegen RKDES was er inderdaad een totaal andere ploeg te zien. De ploeg uit Warmond was minstens gelijkwaardig tegen de nummer twee van de Derde Klasse. Het meeste balbezit was voor de tegenstander, maar als Warmunda de bal had werd er af en toe goed gevoetbald. Dat leidde ook tot de 1-0 voorsprong van Chafik Belmamoune die de bal hard en hoog in de touwen werkte nadat Selmo Kurbegovic oog in oog met de keeper vlak daarvoor nog een grote kans had gemist.

Nieuwe leider
Vlak na rust kwam de ploeg uit Kudelstaart echter weer op gelijke hoogte na wat gefrommel van keeper Arthur van Dam. De ploeg van Campfens was hierdoor niet van slag en bleef verder gaan met waar ze mee bezig waren en na een prachtige pass van Belmamoune rondde Kurbegovic af.

Daarna ging de ploeg van Jesse Donker drukken om de 2-2 te forceren, maar de grootste kansen waren voor de blauw-witten die allang de voorsprong uit hadden moeten bouwen. Dat gebeurde niet en met een prachtige volley van Mano van Veen in de laatste minuut kwam de gelijkmaker alsnog op het scorebord.

„De coach kwam na de training van donderdag naar mij toe en zei dat er wat besproken moest worden.”

Opvallen was dat Nick Arnst de nieuwe leider was van de blauw-witten. De verdediger had de aanvoerdersrol overgenomen van Vincent Solleveld. En dat terwijl hij een hele andere persoonlijkheid heeft dan de Leidenaar. Maar waarom is er tijdens een seizoen gewisseld van aanvoerder?

„Vincent (Solleveld.red) heeft aangegeven bij mij zich prettiger te voelen zonder de band. Als ik hem daarin kan steunen dan doe ik dat graag”, vertelde Campfens na afloop over die beslissing. ,,Wat ik met hem heb besproken blijft logischerwijs tussen mij en Vincent. Nick Arnst is voor mij een logische vervanger. Dat is een jongen van de club en een routinier.”

Nuchter
Arnst zelf bleef er vrij nuchter onder. „De coach kwam na de training van donderdag naar mij toe en zei dat er wat besproken moest worden. Toen hebben we even gezeten en heeft hij het bekend gemaakt. Het is een leuke bijkomstigheid, maar ik denk dat we met zijn allen samen moeten werken om elke wedstrijd zo goed mogelijk te spelen.”

Warmunda – RKDES 2-2 (1-0) 30. Belmanoune 1-0, 50. Endhoven 1-1, 63. Kurbegovic 2-1, 90. Van Veen 2-2

Warmunda: Van Dam, Arnst, Solleveld, B. van Noort, Van der Voort, El Kourami, Harmouch (70. Mastemaker), M. van Noort, Belmamoune (83. Holverda), Dijkstra, Kurbegovic

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Van der Krogt verruilt Noordwijk voor competitiegenoot’POPULAIRE BERICHTEN