Bram Meurs

bram@voetbalindebollenstreek.nl

BramBram Meurs speelde tien jaar lang op het hoogste amateurniveau, waarvan acht jaar bij VV Noordwijk. Werd in die tijd gegrepen door het voetbal, de beleving en de mentaliteit van de vele voetballiefhebbers uit de Bollenstreek. Met name deze ervaring was een van de belangrijkste redenen om het platform Voetbal in de Bollenstreek te lanceren. Bram studeerde Sociale & Organisatie Psychologie aan de universiteit van Leiden en is een van de oprichters van Bureau Voetbal, een collectief van professionals met voetbalverstand.
Gerben Oostdam

gerben@voetbalindebollenstreek.nl

GerbenGerben Oostdam heeft al van jongs af aan een passie voor sport. Hij doorliep de hoogste jeugdelftallen bij VVSB en besloot zich eenmaal als senior toe te leggen op journalistiek. Het volgen van de hoofdmacht was zijn eerste taak en stapsgewijs rolde Gerben tijdens zijn studie Journalistiek verder in het wereldje. Inmiddels werkt hij voor Ajax en is hij naast één van de oprichters ook hoofdredacteur van VIDB.
Danny van den Bosch

danny@voetbalindebollenstreek.nl

GerbenDanny van den Bosch studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Al vroeg wist hij dat hij de journalistiek in wilde gaan. Naast verslaggever is Danny ook designer van VIDB. Hij ontwerpt de graphics en is de maker van de VIDB App. Danny voetbalde ruim tien jaar in de jeugd van Rijnsburgse Boys. Sinds dit seizoen focust hij zich volledig op de journalistiek.
Tom van der Wilt

tom@voetbalindebollenstreek.nl

GerbenTom van der Wilt, weet al vanaf zijn zesde jaar een ding: hij wil sportjournalist worden. Via het behalen vanzowel zijn Mavo als MBO-diploma wordt hij ingeloot op de School voor Journalistiek in Utrecht. Daar trekt hij na anderhalf jaar de deur achter zich dicht om verder te studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Als afronding van zijn opleiding liep Tom stage op de sportredactie van de Volkskrant en schreef hij zijn scriptie over de aanpak van doping in het wielrennen.Inmiddels heeft Tom werkervaring opgebouwd als freelance journalist bij persbureau Novum Nieuws, het Haarlems Dagblad en werkt hij sinds kort ook voor Ajax. Sinds de oprichting in november vorig jaar is Tom betrokken bij VIDB.
Frank Venema

frank@voetbalindebollenstreek.nl

GerbenFrank Venema werkt bijna 10 jaar als sportverslaggever bij de Bollenstreek Omroep (BO) en is journalist in opleiding. Bij BO is hij onder andere gaan werken als voetbalverslaggever en is hij sinds drie jaar vaste verslaggever bij VVSB. Die Noordwijkerhoutse voetbalclub volgt hij voor VVSB TV. Via dit werk stond Frank Venema regelmatig schouder aan schouder met collega’s van Voetbal In de Bollenstreek. Om in sporttermen te blijven: het balletje ging rollen. Sinds begin 2014 volgt Frank de thuiswedstrijden van VVSB en andere wedstrijden van de zondagteams uit de Bollenstreek. Daarnaast heeft Frank via zijn stage werkervaring op kunnen doen bij de NOS en schrijft hij sport- en human interest interviews bij Buijze Pers.
Matthijs Snepvangers

matthijs@voetbalindebollenstreek.nl

MatthijsMatthijs Snepvangers groeide op op de zanderige voetbalvelden van West-Brabant en is nu alweer enkele jaren woonachtig in Leiden. Matthijs wil graag werken in de voetbaljournalistiek en belde daarom na een tip Voetbal in de Bollenstreek. Sindsdien schrijft hij wedstrijdverslagen en in de nabije toekomst ook andere artikelen. De Bollenstreek is met afstand de mooiste en grootste amateurvoetbalregio van Nederland, dus een betere leerschool is er niet te wensen.
Simone Disseldorp
MatthijsSimone Disseldorp is 24 jaar en een liefhebster van voetbal. Een vrouw die van voetbal houdt? Jaja, je leest het goed. Ze bezoekt in het weekend vaak voetbalwedstrijden in en rondom de Bollenstreek. Daarnaast heeft ze Communicatie gestudeerd in Leiden en vindt ze het erg leuk om te schrijven. Bij Voetbal in de Bollenstreek schrijft ze óver voetbal, de perfecte combinatie! Jullie kennen Simone van de maandelijkse rubriek: Simone vraagt door bij… Hierin vraagt ze een voetballer uit de Bollenstreek het hemd van zijn lijf. Niet alleen over voetbal, maar vooral ook over zijn leven buiten het voetbalveld.
Stefan Rijnders

stefan@voetbalindebollenstreek.nl

StefanStefan Rijnders groeide op in de omgeving van Utrecht en zette zijn eerste stappen op het voetbalveld dan ook bij USV Hercules. Later verhuisde hij naar Leiden om Nederlands Recht te gaan studeren en voetbalde hij een blauwe maandag bij LSVV. Als afgestudeerd rechtsfilosoof startte hij in 2014 zijn eigen bedrijf: Rijger Webredactie, waarvoor hij vooral webteksten schrijft voor klanten uit binnen- en buitenland. Toen Voetbal in de Bollenstreek op zijn pad kwam kon hij natuurlijk geen nee zeggen. Want als je van voetbal en schrijven houdt, is schrijven over voetbal het mooiste wat er is.
Leo Schrama
LeoLeo Schrama kwam pas op 42 jarige leeftijd, bij toeval, in de (sport)journalistiek terecht. Zijn werkzame achtergrond lag daarvoor louter op het administratieve vlak. ,,Schrijven is een uit de hand gelopen hobby geworden”’, hoor je hem vaak zeggen. Sinds 1995 volgt deze voetballiefhebber het regionale voetbal voor Buijze Pers op de voet in de vorm van sportverslagen en interviews Zijn interesses kunnen echter breder worden getrokken. Ook andere sporten hebben zijn aandacht, terwijl human interest hem eveneens na aan het hart ligt. In 2007 schreef Leo samen met wijlen Jaap van Ingen het lijvige boek ,,Een Buitenbeentje aan Zee’’ ter gelegenheid van het 75 jarige bestaan van vv Noordwijk. Leo werkt sinds 2000 mee aan de totstandkoming van de jaarlijkse presentatiegids van de Stichting Samenwerkende Voetbalclubs Duin- en Bollenstreek en is sinds januari 2014 betrokken bij VIDB.
Hennie van de Weerd
BramHennie van de Weerd (66) is van nature een horecafreak. In Lisse is hij manager van een zalencentrum. Hennie studeerde op de hotelschool in Den Haag. Buiten dat is hij een liefhebber van het voetbalspelletje. Hennie speelde in zijn amateurtijd tot zijn 37 jaar in eerste elftallen, altijd in de punt van de aanval. Hennie kwam uit voor onder meer Lisser Boys, Ter Leede, LFC en Concordia Hillegom. Bij Lisser Boys brak hij op 15-jarige leeftijd door met een hattrick tegen Wartburgia. Hennie is sinds de oprichting verbonden aan VIDB, waarvoor hij wekelijks de velden afstruint, soms zelfs op zaterdag en zondag. Bijzonder is dat Hennie alle wedstrijden per fiets bezoekt. Hennie schrijft ook voor de AFC-site, waar hij zijn eerste stappen in de journalistiek zette.

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)