Op de ledenvergadering van donderdag (27 maart) heeft Willem Guijt aangekondigd een stapje terug te doen als voorzitter van VV Katwijk. Guijt zal op de eerstvolgende ledenvergadering in oktober formeel aftreden als voorzitter. De komende tijd zal hij zijn belangrijkste taken afronden en/of overdragen.

In een verklaring op de website valt te lezen dat Guijt aangeeft dat het hem ‘niet gelukt is om de gesprekken en discussies over de  sportieve prestaties, de rol van de hoofdtrainer en de samenwerking met de Stichting Topvoetbal in goede banen te leiden’. Verder noemt de scheidend voorzitter ‘imagoschade van de club’ en het ‘vertrek van van meerdere leden van de TC’ als redenen van zijn vertrek. De volledige verklaring van de voorzitter is hier te lezen.

Guijts besluit volgt op een bestuurlijke crisis op de Krom. Er waren twee kampen: dat van verenigingsvoorzitter Guijt en lijnrecht daar tegenover het kamp van Diek Parlevliet, hoofdsponsor en voorzitter van de Stichting Topvoetbal. De strijd spitste zich toe op de positie van coach Cees Bruinink. Adviezen van het verenigingsbestuur en de technische commissie om de hoofdtrainer te vervangen, werden door Parlevliet in de wind geslagen. Uiteindelijk werd Bruinink als soort van compromis tot technisch directeur gebombardeerd.

Als voorzitter van de Stichting Topvoetbal had Parlevliet het feitelijk voor het zeggen over het eerste elftal. Om weer baas in eigen huis te worden, kwamen Guijt en de zijnen in opstand. Ook in een eerder stadium botsten Guijt en Parlevliet. Guijt wilde gebruikmaken van de versoepelde voorwaarden van de KNVB om naar de Jupiler League te promoveren, maar Parlevliet en Bruinink waren tegen.

Foto: www.bobkat.nl / Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen