In Delft heeft Teylingen drie zeer kostbare punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste helft, om vervolgens na rust – vaak met pijn en moeite – de voorsprong niet meer weg te geven: 0-1.

De Sassenheimers traden in een flink gewijzigde opstelling aan ten opzichte van het duel veertien dagen geleden tegen TOGB. Melvin van der Krogt (terug van een blessure), Thomas Stol, Dorus van der Voort, Vincent Jongen en Dennis van den Nouland stonden allen aan het vertrek. Voor laatstgenoemde was het zijn basisdebuut in het eerste en dit deed hij meer dan verdienstelijk.

Openingstreffer
Op een klein grasveld begon de wedstrijd direct aanvallend voor beide partijen, overigens zonder hele grote kansen. Eigenlijk het eerste grote gevaar van de wedstrijd was gelijk raak. Een vrije trap vanaf de zijkant viel af en zonder na te denken schoot Van der Voort de bal keihard achter de Delftse keeper, 0-1.

Teylingen hield vervolgens het veld klein en werkte zowaar keihard voor elkaar. Er werd meteen duidelijk dat er veel mogelijk was tegen een tegenstander die ondanks de huidige vierde plaats op de ranglijst ‘erin hoopt te blijven’. Een zeer krappe selectie zorgt ervoor dat het iedere week passen en meten voor Delft is. Teylingen had hier vanzelfsprekend geen boodschap aan, aangezien het een overwinning enorm hard kon gebruiken.

Matchwinner Dorus van der Voort zet een actie in

In het tweede bedrijf was het Teylingen dat zich, op het oog, nog iets verder liet inzakken dan het al deed en dus werd Delft gevaarlijker. De voorzetten vanaf de zijkant vonden echter steeds een uitgestoken been of hoofd waardoor Teylingen wankelde, maar een keer niet omviel. In de counter zorgden de Sassenheimers zo nu en dan zelfs voor gevaar. Na een uitbraak viel Tom van der Vlugt over het been van de centrale verdediger, maar de scheidsrechter kende geen strafschop toe. Het maakte uiteindelijk voor de afloop niet uit. Na 98 lange minuten kon Teylingen voor het eerst in negen (!) wedstrijden weer eens juichen.

Sterke basisdebutant
Voor het eerst dit seizoen werd de nul gehouden, iets wat het broze vertrouwen ongetwijfeld goed zal doen. Matchwinner Van der Voort was ontzettend blij en opgelucht na afloop: ,,Een lekkere overwinning dit. In de eerste helft hebben we amper iets weggegeven en na rust wisten we het vol te houden. Naar mijn idee speelden we iets te ver terug en Delft werd gevaarlijk met ballen in de zestien. Super ook voor onze verdediging en keeper dat we de nul houden en in het bijzonder een compliment aan Dennis van den Nouland die zeer sterk speelde en zich knap staande hield.”

Volgende week is Teylingen een week vrij. Daarna wacht de inhaalwedstrijd thuis tegen Wippolder en vervolgens de derby tegen Foreholte. Van der Voort tot slot: ,,Het is op zich jammer dat we volgende week niet spelen, maar we nemen deze overwinning en het vertrouwen wel veertien dagen lang mee richting Wippolder.”

Delft – Teylingen 0-1 (0-1). 21. Van der Voort 0-1

Teylingen: Zonjee, Stol, van den Nouland, Dolieslager, van der Krogt; Jongen, M. van der Vlugt, Zwetsloot; Langeveld (71. Hielkema), T. van der Vlugt (89. Safi) en Van der Voort (83. H. van der Vlugt)

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer