Met filmpjes over de einduitslag en een eigen Facebook-pagina probeert het vrouwenteam van vv Noordwijk steeds meer aan aandacht te winnen. Met het damesvoetbal in de lift, wil het vrouwenelftal het liefst ook zo serieus mogelijk genomen worden door alles en iedereen. En daar kan nog wel een stapje in gezet worden, vindt speelster Femke Marijt.

Zelf voetbalde ze bij eerder bij FC Rijnvogels en SJC en vertrok ze uiteindelijk naar vv Noordwijk, dat vorig jaar nog in de Vijfde Klasse acteerde. Na een kampioenschap is de ploeg logischerwijs naar de Vierde Klasse gepromoveerd, maar blijft de waardering nog een beetje achterwege. Ook qua aanwas heeft het kampioenschap nog niet het gewenste effect opgeleverd.

,,Daarin heeft de club nog wel een stap te zetten”, vertelt Marijt. ,,Er ligt wel een plan klaar zodat er meer aanwas is namens de jeugd. Als er meerdere mensen zijn binnen de club die dit gaan oppakken, dan heeft het wel toekomst. Maar dan moet het wel gebeuren.”

,,Sommige brutale teamgenootjes zijn zelf die kampioensbus opgegaan en hebben een eigen feestje gevierd bij het gemeentehuis.”

Ook de plek die het vrouwenvoetbal binnen de club Noordwijk heeft gekregen, hebben de dames zelf een beetje moeten afdwingen. Een goed voorbeeld daarvan was de huldiging van de Noordwijk en SJC, die vorig seizoen de kampioenschappen in de Hoofdklasse zaterdag en zondag beide op één dag vierden.

,,Ik was zelf toen aan het werk en kon echt geen vrij nemen”, herinnert Marijt zich. ,,Maar sommige brutale teamgenootjes zijn zelf die kampioensbus opgegaan en hebben een eigen feestje gevierd bij het gemeentehuis.”

Serieuzer
,,Maar goed, we zien langzaam wel wat vooruitgang en meer respect onze kant opgaan. Langzamerhand is er een aantal mensen opgestaan die hebben gezegd: ‘wij willen graag wat doen voor het vrouwenvoetbal’. Misschien is dat ook vanwege het feit dat we nu een niveautje hoger spelen, in de Vierde Klasse, dat we wat serieuzer worden genomen.”

In de huidige competitie komt het team van Marijt onder andere uit tegen de vrouwen van FC Lisse en Katwijk en staan ze momenteel zesde. Tot voor de winterstop waren de prestaties zelfs nog beter en speelden de dames zich in de top drie van de competitie. ,,Alleen zijn we nu wat plaatsen gezakt. We moesten een paar duels achter elkaar tegen de topteams uit onze competitie. Toen hebben we een aantal nederlagen geleden.”

,,Dan gaan we met elkaar lunchen of bij de heren kijken.”

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd van de Noordwijk-vrouwen ook nog eens afgelast. Via social media lieten de dames weten bij Heren 1 te gaan kijken. ,,Ik was er wel bij, maar ik stond ergens anders. Ik had met mijn vader afgesproken te gaan kijken”, lacht Marijt.

,,Maar wij ondernemen als team sowieso altijd wel uitjes als we niet hoeven te spelen. Dan gaan we met elkaar lunchen of bij de heren kijken. Er wordt altijd wel iets in de groepswhatsapp gegooid. Bij de heren kijken we puur uit interesse, maar we vinden het wel belangrijk dat we ook serieus worden genomen. Ook door die jongens. En dat zie je steeds meer gebeuren. Al kan nog wel een stapje beter.”

Foto: Noordwijk Vrouwen

Lees ook: ‘Womens Wednesday: de zoektocht naar voetbalgeluk van Wilan Gies Broesterhuizen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)