Rob Zandbergen’s gezicht stond op onweer na afloop van de derby tegen Quick Boys (3-3). De linksback leek met zijn 2-0 in de 55e minuut zijn oude club de nekslag toe te dienen, maar het pakte anders uit. “We moeten ons dood schamen dat je op deze manier tegen tien man drie goals weggeeft. Dat is gewoon heel slecht.”

Quick Boys werd na tien minuten tot een tiental gereduceerd na een rode kaart voor Nigel Ogidi Nwankwo, die zich vergreep aan de doorgebroken Delano Asante. Rijnsburgse Boys speelde niet heel goed tegen tien man, maar leek toch de wedstrijd relatief eenvoudig naar zich toe te trekken. Via Nino Klaver werd het vijf minuten voor rust 1-0, waarna Zandbergen in de tweede helft met het hoofd de score verdubbelde.

De bezoekers voerden vervolgens een driedubbele wissel door – onder meer tweevoudig doelpuntenmaker Sem van Duijn kwam binnen de lijnen – en kregen een duidelijke impuls. Volgens Zandbergen lag het echter vooral aan Rijnsburgse Boys dat het weer een wedstrijd werd. Hij noemde het ‘verslapping’.

‘Het liefst loop je trots als een pauw door het dorp heen, nu heb je niks om trots op te zijn, vind ik.’

“Ja, honderd procent. Ik denk dat iedereen zoiets had van: kat in het bakkie. Dan wordt er gedacht: oh ze hebben er maar tien, mijn man wordt wel ff overgenomen. Of: zover zal het niet komen. Ik denk dat als wij gewoon geconcentreerd verdedigen, dat heb je voor de winterstop wel gezien, dat er heel weinig doorheen komt. En nu binnen een mum van tijd drie. Dat kan gewoon niet.”

Geen trots
Als enige Rijnsburger in het team deed het mislopen van de derbyzege Zandbergen extra pijn. “Maandag loop ik weer over de veiling en dan gaat iedereen aan mij vragen stellen hoe het heeft kunnen gebeuren. En dan moet ik antwoord geven. Het is gewoon waardeloos. Het liefst loop je trots als een pauw door het dorp heen, nu heb je niks om trots op te zijn, vind ik.”

Zandbergen speelde in zijn jeugdjaren een aantal seizoenen voor Quick Boys, maar de derby roept in dat opzicht geen speciale gevoelens bij hem op. “Ik heb er een fantastische tijd in de jeugd gehad. Het niveau in de opleiding is enorm goed, alles was ook goed geregeld. Vervolgens heb ik ook bij de A-selectie gezeten, maar speelde ik alles in het tweede. Op gegeven moment zetten ze me eruit en werd ik teruggestuurd naar het derde. Toen was het toekomstperspectief voor mij wel aardig klaar en ging de liefde ook snel weg.”

Mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Bram Ros. Beluister het interview hieronder

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Spectaculaire derby met knotsgek verloop eindigt in gelijkspel
Check ook: Sem van Duijn geniet van ijzersterke invalbeurt: ‘Nu wil ik doorpakken’

POPULAIRE BERICHTEN