Voor Wesley Zonneveld was het een seizoen om snel te vergeten, toch eindigt het met een positieve tint. De doelman van de eerstedivisionist kreeg vorige week te horen dat zijn contract bij Telstar werd verlengd. De Lisser moest een jaar lang met een blessure aan zijn linkerkruisband toekijken, maar is eindelijk weer fit. Komend seizoen moet in het teken staan van zijn comeback. 

Het waren heftige maanden voor Zonneveld. Ondanks dat zijn revalidatie zeer voorspoedig liep, had de sluitpost het mentaal onwijs moeilijk. Zijn club Telstar kende daarnaast een uitstekend seizoen. De ploeg uit de gemeente Velsen was het gehele seizoen in de subtop te vinden. Dankzij de goede prestaties plaatste de ploeg van Mike Snoei zich voor de play-offs. Wie weet zien we de Witte Leeuwen het komende seizoen terug in de Eredivisie na een afwezigheid van veertig jaar.

Zonneveld is al een aantal weken klaar met revalideren en werkt er nu keihard aan om weer wedstrijdfit te worden. Volgend jaar wil hij weer de nummer één zijn onder de lat in IJmuiden, bij voorkeur in de Eredivisie. ,,Dat zou geweldig zijn”, erkent de positief klinkende Lisser. ,,Dan zou ik mijn debuut in de Eredivisie kunnen maken en dat is iets wat je als speler wilt.”

Contractverlenging
Dat hij het volgende seizoen zijn plek onder de lat weer terug heeft, is geen zekerheidje. De oud-jeugdspeler van FC Lisse en AZ zag dat zijn vervanger onder de lat, Rody de Boer, het fantastisch deed. Echter is dat iets waar Zonneveld zich niet mee bezig houdt. Zijn contractverlenging is in ieder geval een stap in de goede richting.

,,Eigenlijk doet alles zeer, behalve m’n knie.”

,,Ik wist al een tijdje dat het ging gebeuren, maar als iets nog niet helemaal zeker is, dan moet je geen rare dingen roepen. Ik kreeg van de club al snel de duidelijkheid dat we gingen verlengen. Ik heb uit alle hoeken flinke steun gekregen. Ook tijdens mijn revalidatie.”

Revalidatie
Ondanks dat zijn herstel ‘slechts’ zeven maanden duurde, kampte de doelman met enkele frustraties. Die begonnen al vanaf het moment dat hij geblesseerd raakte. ,,Eigenlijk was het domme pech. Het gebeurde op een lomp moment en toen scheurde ik alles af. “

,,Ik merk nu wel dat ik maanden heb gestreden om fit te worden. Ik ben op dit moment ook redelijk vermoeid. Eigenlijk doet alles zeer, behalve m’n knie. Ik kreeg ook wel last van een mentaal probleem. De revalidatie was top, alleen was het een bepaalde fase erg frustrerend, misschien wel door de goede prestaties van Telstar. Het was moeilijk om geen onderdeel van het succes te kunnen zijn.”

Geen angst
Angst voor een terugslag tijdens zijn herstel had de Lisser niet. Als voorbeeld gaf hij een hersenschudding die hij ooit opliep. Nadat dat hem was overkomen, ging hij gelijk aan de slag met oefeningen waarin angst een rol konden spelen. Ook deze keer probeerde de doelman gelijk om de angst te verbannen. ,,Toen met die hersenschudding ben ik daarna gelijk als een idioot de duels ingevlogen. Daarom heb ik nu ook geen angst gehad om een terugval te krijgen.”

Archieffoto: 1963 Pictures

Lees ook: ‘Lissese keeper zet handtekening onder nieuw contract bij Telstar’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude