"banner

Na afloop van het duel Teylingen – Hillegom (1-1) werd er een aantal dingen duidelijk aan Hillegomse zijde. De belangrijkste: de ploeg is niet meer zo sterk als afgelopen seizoen, mede door het vertrek van een aantal sterkhouders. 

Een nieuwkomer bleek een positieve uitzondering: Madjerno Baal. Hij kwam deze zomer over van EDO. De verdediger is een kandidaat om de naar Noordwijk vertrokken verdediger, Maurice van der Neut, te vervangen in de defensie van Hillegom. Zelf heeft de voorstopper een enorme drive om zo hoog mogelijk te komen.

Baal viel op met zijn fysieke kracht en kwam nauwelijks in de problemen. Hij maakte een betrouwbare indruk in de defensie van de Hillegommers. In zijn streven om hogerop te komen denkt Baal dat Hillegom een perfecte stap voor hem is. Niet alleen zijn ambitie was reden voor vertrek bij het Haarlemse EDO. Ook zijn motivatie speelde een grote rol.

,,Toen ik een berichtje kreeg van de trainer wist ik dat ik wilde komen.”

,,Ik had het niet meer zo naar m’n zin bij EDO als aan het begin en ik wilde een stap maken” vertelt de krachtige verdediger over zijn overstap. ,,In eerste instantie zou ik naar United-Davo uit Haarlem gaan, maar een kans als deze kon ik niet laten gaan. Ik heb vorig seizoen ook met EDO tegen Hillegom gespeeld en de club heeft toen een goede indruk op me gemaakt en ik denk ook andersom.”

Berichtje
Nadat duidelijk werd dat Van der Neut naar Noordwijk zou gaan, moest Hillegom snel op zoek naar een vervanger. Baal liet afgelopen seizoen een goede indruk achter in de wedstrijden tegen Hillegom en dat leidde uiteindelijk tot een transfer naar De Zanderij. Arend Jan Kranenburg stuurde de verdediger een berichtje via WhatsApp of hij bij Hillegom wilde komen voetballen en kreeg een positief antwoord terug.

,Ik ben fysiek sterk en goed in de één tegen één duels. Ik heb ook snelheid, dus ik zou daarom ook op de flank kunnen spelen.”

,,Toen ik een berichtje kreeg van de trainer wist ik dat ik wilde komen. Ik hoop vertrouwen van hem te krijgen en ik wil gewoon hier m’n best doen. Een paar spelers die vorig seizoen bij Hillegom speelden, zijn nu ook een stapje hogerop gaan voetballen. Ik wil dat ook bereiken. Ik denk niet dat Hillegom mijn eindstation is.”

Leermeester
Baal is een verdediger waarbij het fysiek in ieder geval goed zit. In de wedstrijd tegen Teylingen stond de voorstopper bijna de gehele tweede helft op de rechtsbackpositie. Zelf is de verdediger duidelijk over zijn sterke punten: ,,Ik ben fysiek sterk en goed in de 1 tegen 1-duels. Ik heb ook snelheid, dus ik zou daarom ook op de flank kunnen spelen. Ik denk dat dat de tweede helft ook goed ging.”

De nieuweling zal dit seizoen naast een ervaren kracht gaan spelen: Frank de Groot. Baal is erg positief over hem en denkt dat hij veel aan zijn kompaan zal hebben: ,,Het is natuurlijk lekker voetballen naast hem. Hij is erg slim en heeft veel ervaring. Ik denk dat ik nog veel van hem kan leren en dat we elkaar goed kunnen aanvullen.”

Foto: Peer Compeer

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Avant Garde Cup 2.0

Programma & Uitslagen

Di. 21 nov.
Oefenduels
Quick Boys 20.00 Peter Barendse Academy
FC Rijnvogels 20.00 Lugdunum
Za. 25 nov.
Barendrecht 14.30 FC Lisse
RVVH 14.30 Noordwijk
Jodan Boys 14.30 Ter Leede
Smitshoek 14.30 FC Rijnvogels
Lugdunum 14.30 Valken ’68
Zwammerdam 14.30 Van Nispen (zat.)
DSVP 14.30 Kagia
Quick Boys 15.00 Capelle
Jong Sparta 15.30 Katwijk
Rijnsburgse Boys 15.30 Excelsior Maassluis
Zo. 26 nov.
SJC 14.00 Achilles 1894
Hillegom 14.00 Velsen
Teylingen 14.00 TAC ’90
Foreholte 14.00 VUC
SJZ 14.00 Warmunda
Van Nispen (zon.) 14.00 Nicolaas Boys
De Treffers 14.30 VVSB

Voetbal in de Bollenstreek maakt gebruik van functionele en analytische cookies. De daarmee verzamelde gegevens worden niet gebruikt om activiteiten van individuele gebruikers te volgen. De advertentie en social media cookies van derden verzamelen mogelijk ook gegevens buiten deze website. Door op accepteren te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan deze website. Meer informatie

De site van Voetbal in de Bollenstreek maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door de browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen.

Door deze cookies worden onze online diensten gebruikersvriendelijker, omdat het ons mogelijk wordt gemaakt te meten en te personaliseren. Tevens stelt het ons in staat om bijvoorbeeld filmpjes op onze website aan te bieden en social media deel buttons te tonen. Cookies maken het ook mogelijk om de advertenties die wij tonen beter af te stemmen op uw behoefte.

Sluiten