Terwijl het vorige seizoen voor de voetballiefhebber nog maar net achter de rug is, richten sommige clubs hun vizier alweer op de komende jaargang. Nieuwbakker Topklasser VV Katwijk bijvoorbeeld, begon haar voorbereiding afgelopen maandag. Twee weken wordt er getraind op de Krom om de vakantie te ‘breken’. Op 18 juli hervat de ploeg van Schreuder de voorbereiding.

Vandaag stond ook de eerste oefenpot tegen eersteklasser SV ARC op het programma. Op sportpark Zegersloot hadden de Oranjehemden geen kind aan de ploeg uit Alphen aan de Rijn. Stefan Stam en Donny van Oijen zorgden voor de 0 – 2 ruststand. In het tweede bedrijf bouwden Danny Guijt, Kevin Sterling en Marc Langeveld de marge uit naar vijf. Aan het eind deden de Alphenaren nog wat terug; Giovanni Lancel (inderdaad de zoon van Arno Lancel) zorgde voor de 1 – 5 eindstand door een vrije trap achter Richard de Groot te schieten.

De Katwijkers speelden de eerste en tweede helft met verschillende teams. Naast de bekende namen maakten de nieuwelingen Rinaldo O’Neil, Steven Sanchez Angulo, Mitchel Bolck, Marciano Aalders (1e helft) en Steven Oltshoorn en Stefan Plat hun opwachting. De wedstrijd stond overigens onder leiding van Voorhouter en betaald voetbal scheidsrechter Allard Lindhout.