Om de 3-0 nederlaag van Warmunda tegen DIOS te betitelen als logisch, is scorebordjournalistiek. De nummer laatst weerde zich namelijk kranig tegen de koploper van de Derde Klasse. Voor de uitslag maakte het niks uit , voor de gemoedstoestand des te meer. Een nederlaag met enig perspectief.

Vooral in de eerste helft had de ploeg van Barry van Rijn recht op meer. Volgens Warmonder Brian van Noort had zijn ploeg de grootste kansen om op voorsprong te komen, maar was het uiteindelijk juist de thuisploeg die dat deed.

„Wij hebben een hele goede eerste helft gespeeld, alleen de bal wilde er niet in bij ons. Sjoerd van der Voort schoot nog een bal op de paal en ik kreeg ook nog een paar goede kansen. Maar toch scoorden zij de onterechte 1-0.’’

Hectisch
Het gebrek aan effectiviteit is een euvel waar de Warmonders dit seizoen wel vaker last van hebben gehad. Vlak na de rust maakte de ploeg uit Nieuw-Vennep ook snel de 2-0. Dat bleek de doodsteek te zijn voor Warmunda.

„Na de 2-0 viel het geloof een beetje weg aan onze kant. Daarna maakten zij de 3-0 nog en was de wedstrijd helemaal gespeeld. Maar toch vind ik dat we met een positief gevoel op de wedstrijd terug kunnen kijken, want we hebben het DIOS wel lastig gemaakt.’’

„We proberen om jongens die vorig jaar zijn gestopt met selectievoetbal er weer bij te krijgen”

Dat is een opsteker voor Warmunda, na een hectische periode. Na het ontslag van trainer Ayhan Gargili heeft Van Noort veel vertrouwen in de nieuwe interim-coach Barry van Rijn.

„Barry is natuurlijk een echte Warmondse man. Een clubheld. Voor hem zetten we met zijn allen toch een stapje extra. Ik hoop echt dat hij blijft, maar dat is nog maar de vraag. Hij beschikt namelijk niet over de benodigde papieren om Warmunda te mogen trainen. Dus misschien doet de KNVB daar moeilijk over.”

Lijntjes uitgooien
Ook over de toekomst van assistent Özkan Özmen blijft het gissen. De speler/assistent trainer is in opleiding voor zijn TC-3, maar het is nog maar de vraag of hij dit naast Van Rijn mag blijven doen. Ook over Özmen spreekt Van Noort lovende woorden „Hij wordt steeds meer betrokken bij alles. Je merkt dat hij meer en meer invloed heeft in de technische staf. Hij analyseert onze tegenstanders op een goede manier.”

Wel blijft het dus de vraag of Özmen na het vertrek van Emre Peker en Necmettin Imac de derde speler is die tussentijds vertrekt. Met de kleine selectie die ze op Sportpark Overbos hebben is het momenteel voor Warmunda roeien met de riemen die ze hebben. Daarom worden er door de club de nodige lijntjes uitgegooid, om zo de selectie weer op orde te krijgen.

,,Ik had geen moment gedacht aan de toss, totdat de jongens riepen dat ik dat nog wel moest doen.’’

„We proberen om jongens die vorig jaar zijn gestopt met selectievoetbal er weer bij te krijgen. Denk aan gasten als Niels Dijkstra, Jochem Kest en mijn broertje Menno van Noort. We zijn met ze in gesprek en hopelijk kunnen ze bij ons aansluiten.’’

Aanvoerdersband
Inmiddels heeft Van Rijn de verdediger van Warmunda gebombardeerd tot nieuwe aanvoerder van de Warmonders. Dat vindt hij zelf een hele eer.

 „Als 21-jarige Warmondse jongen nu al de aanvoerdersband om je arm dragen is prachtig. Het was wel even wennen. Je moet in het veld toch een andere rol op je nemen. Als leider van het elftal doe je een extra woordje in de kleedkamer en probeer je een positief gevoel uit te stralen naar de rest van de ploeg. Tegelijkertijd vergat ik dat ik de aanvoerder was gisteren, want ik liep gewoon naar mijn positie toe. Ik had geen moment gedacht aan de toss, totdat de jongens riepen dat ik dat nog wel moest doen.’’

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Ook Imac levert spullen in bij Warmunda’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA