Op een ongewoon aangename zondagmiddag in oktober wat betreft de temperatuur veroverde Teylingen een knappe driepunter op bezoek bij Wilhelmus in Den Haag. Binnen no-time pakten de Sassenheimers de leiding om die voorsprong nog voor de rust uit te breiden naar 0-2. Na de rust volgde de 0-3, waarna Wilhelmus terugkwam tot 2-3. Uiteindelijk bleef die stand na 90 minuten op het bord staan en dat was een verdiende uitslag, gezien het wedstrijdbeeld.

Wilhelmus vierde de opening van haar nieuwe hoofdveld, ditmaal met kunstgras, maar hield er een kater aan over. De club had grootst aangekondigd dat de tweedeklasser er een feestelijke dag van wilde maken. Er waren tal van activiteiten georganiseerd, zoals een jeugdwedstrijd, springkussens en een koffiemoment met oud-leden.

Eindstation
Na nog geen zestig seconden voetballen gaf Teylingen een sein af deze middag niet mee te willen werken aan het feestje van de gastheren. Het nieuwe veld zag er prachtig uit, maar liet ook zien dat Teylingen hier prima op uit de voeten kon. Een mooie aanval werd al vroeg in de wedstrijd goed en fraai afgerond door linkerspits Sam Witkamp. Een kleine twintig minuten later verdubbelden de gasten de voorsprong. Ditmaal was spits Sepehr Safi met z’n vijfde competitiedoelpunt het eindstation, hij zorgde voor de 0-2.

,,Toen hebben we gestreden en de punten uit het vuur weten te slepen.”

In het tweede bedrijf leek Witkamp het duel te beslissen, met z’n tweede treffer van de middag. In de fase hierna kwam Wilhelmus in een kort tijdsbestek terug tot 2-3. Het werd nog even spannend, maar de verdiende zege kwam gelukkig voor Teylingen niet meer in groot gevaar. Zo revancheerden de Sassenheimers zich na de nederlaag van vorige week knap.

Dat vond Witkamp ook. ,,De eerste helft speelden we goed en hadden we de controle. We wisten dat Wilhelmus na de rust uit een ander vaatje zou gaan tappen. Na de 0-3 verloren we de controle, onnodig, en kregen we het nog lastig. Toen hebben we gestreden en de punten uit het vuur weten te slepen.”

Zesde
Teylingen staat met zeven punten uit vier wedstrijden zesde in de Tweede Klasse C. Al laat de competitiestand een vertekend beeld zien op dit moment, waar vier teams pas twee wedstrijden gespeeld hebben en vier andere teams drie wedstrijden. De zes resterende teams, waaronder de Sassenheimers, hebben het normale aantal van vier wedstrijden achter hun naam staan.

,,HVV blijft altijd een lastige tegenstander, maar wij moeten in eigen huis kunnen winnen.”

De start is desalniettemin goed. Al is Teylingen wel de ploeg met de meeste tegengoals op dit moment. Dat alles heeft natuurlijk te maken met vorige week én veel ploegen die nog niet vier keer gespeeld hebben. Komende zondag treft Teylingen in eigen huis HVV, wat acht punten uit vier wedstrijden behaald heeft.

,,HVV blijft altijd een lastige tegenstander, maar wij moeten in eigen huis kunnen winnen. We gaan goed analyseren wat er beter kan in ons spel en dan hebben wij genoeg kwaliteiten om aanstaande zondag te winnen”, sloot de goalgetter af.

Wilhelmus – Teylingen 2-3 (0-2) 1.Witkamp 0-1,  14. Safi 0-2, 51. Witkamp 0-3, 58. Adam 1-3, 60. Gyamfi 2-3

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Driessen, Dofferhoff (80. Heemskerk), Rodenburg, Zwetsloot, Hoogkamer (51. El Kourami), Van der Zon, Safi, Witkamp (65. El Ghamarti)

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer