Zonder veel bombarie trok Van Nispen (zon.) afgelopen seizoen keeper Rien de Jong aan als vervanger voor Tom van Maris, die na jaren onder de Zilkse lat afscheid nam van het keepen. De Jong had eerder bij onder andere VVSB gespeeld en verdedigde afgelopen seizoen het doel bij de reserves van Hillegom. In De Zilk kreeg hij de ondankbare taak Van Maris te doen vergeten. En toch, in de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen slaagt hij daar behoorlijk in. Tegen WVC hield hij zondag de nul op het eigen Zilkse veld: 0-0.

Lekker, vond de inmiddels in Amsterdam woonachtige goalie. ,,Maar vorige week, toen we in de slotfase met 1-0 wonnen, was het nog net even iets lekkerder. Voor mij is de nul houden heel positief, hoor. Maar winnen blijft het leukste.”

Kickstart
Sowieso is de start van De Jong bemoedigend bij Van Nispen (zon.). In z’n eerste competitiewedstrijd voor de club behoedde hij de Zilkers zelfs voor een nederlaag, door in de slotfase tegen VSV een penalty te stoppen. ,,Die wedstrijd was helemaal perfect”, dacht De Jong terug aan de seizoensouverture. ,,Vorige week was de winst lekker voor het team. En nu tegen WVC was het degelijk.”

De tegenstander uit Roelofarendsveen is voor de ploeg van Roy Schulpzand nog één van de bekende opponenten in de Derde Klasse. Vanwege de terugloop van zondagclubs in West II is Van Nispen (zon.) dit seizoen ingedeeld in een gemixte competitie van West I en West II ploegen.

,,Vorig jaar, toen ik bij Hillegom 2 speelde, had ik nog weleens dat ik dacht: ‘waar doe ik het voor’. Maar nu ik in een eerste elftal spel, heb ik dat helemaal niet.”

,,WVC kenden de meesten nog van vorig jaar”, sprak de doelman. ,,Toen won Van Nispen (zon.) met 2-1. Nu wilden we het spel maken tegen WVC, waar dat in de eerste twee potjes van het seizoen nog niet was gelukt. Eigenlijk lukte het tegen WVC weer niet echt.”

,,Zij speelden 3-5-2. In de eerste tien minuten ging het nog aardig. Daarna gingen ons aanpassen aan hun systeem, maar lukte dat eigenlijk amper tot aan de rust. Zij kregen in de eerste helft de grootste kansen. In de rust hebben we de afspraken onderling iets duidelijker gemaakt en kon het twee kanten op. Uiteindelijk waren we best tevreden met 0-0.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jorik’s Life nu online op het YouTube kanaal van @newwave_nl 🙌

Een bericht gedeeld door Rien de Jong (@riendejong) op

Met het gelijkspel staat de ploeg van Schulpzand nu op vijf punten uit drie wedstrijden op een zesde plaatst. Daarnaast hebben drie ploegen, die net boven Van Nispen (zon.) staan, nog een wedstrijd meer gespeeld. ,,Van Alliance’22 en VSV verwachten we eigenlijk dat ze bovenin meespelen. En WVC vinden we één van de betere ploegen uit de oude West II-competitie. Het liefste hadden we nu zeven punten uit drie wedstrijden, maar hier mogen we ook niet over klagen.”

De zon schijnt dus figuurlijk in De Zilk. Ook voor De Jong, die het oprecht naar z’n zin heeft bij de derdeklasser. Ook het reizen tussen Amsterdam en de Bollenstreek valt hem niet tegen. ,,Vorig jaar, toen ik bij Hillegom 2 speelde, had ik nog weleens dat ik dacht: ‘waar doe ik het voor’. Maar nu ik in een eerste elftal spel, heb ik dat helemaal niet.”

,,Ik probeer altijd bij trainingen en wedstrijden van Van Nispen te zijn. Daar geef ik echt prioriteit aan. Het is een heerlijke uitlaatklep.”

,,Het is ook leuk dat mensen mij aanspreken op de club en dat ik waardering krijg. Zondag zei een man tegen mij: ‘wat doe jij hier eigenlijk, ben jij niet veel te goed voor Van Nispen (zon.)?’ Nou is dat natuurlijk nogal overdreven, maar dat mensen zoiets tegen mij zeggen, doet me wel goed.”

Lil’ Kleine
Voor de doelman, die opgroeide in Noordwijkerhout, geeft het voetballen bij Van Nispen (zon.) ook pure ontspanning. In het dagelijks leven werkt hij voor Talpa en houdt hij zich bezig met een online documentaire over artiest Lil’ Kleine. ,,Het is soms wel passen en meten qua tijd. Maar ik probeer altijd bij trainingen en wedstrijden van Van Nispen te zijn. Daar geef ik echt prioriteit aan. Het is een heerlijke uitlaatklep.”

,,In de voorbereiding waren we een keer aan het draaien in Zuid-Frankrijk en heb ik twee trainingen gemist. In het weekend was ik er wel en zou ik gewoon keepen. Alleen werd die wedstrijd toevallig afgelast. Het geeft me wel een goed gevoel dat wanneer ik onverhoopt een training moet missen, dat ik niet gelijk m’n basisplek kwijt ben. We hebben daar goede afspraken over gemaakt.”

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Hillegom wint, maar doet zichzelf eigenlijk nog te kort’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude