"banner

Voor Hillegom is het seizoen in de Tweede Klasse prima begonnen. De ploeg van Ron Bouman staat na vier wedstrijden op tien punten en daarmee op de tweede plek. Op bezoek bij Altior had de degradant alweer de derde zege van het seizoen te pakken (1-2). In Langeraar deed Hillegom wat het de laatste weken niet deed: verzorgd van achteruit voetballen. De ene na de andere kans werd gecreëerd, alleen ontbrak het volgens doelpuntenmaker Aiden Ryan aan de scherpte voor de goal.

,,Ik denk dat zowel Jeroen Dedel, Niels van Veen, Maik van Zanten als ik de kans hebben gehad om te scoren”, vertelt de rappe aanvaller. ,,Qua aanvalsspel ging het eigenlijk tot gister (zondagmiddag, red.) prima. Nu stond het vizier bij ons niet op scherp. Ik denk dat we beide helften zo’n vijf tot zes honderd procent kansen hebben gekregen. Wat dat betreft is 1-2 een magere uitslag en hebben wij Altior te lang in de wedstrijd gehouden. Eigenlijk bleef het tot het laatste moment onnodig spannend.”

Ryan en Dedel stellen zege veilig
Hillegom kreeg dus kans op kans, maar zag de bal er niet in vliegen. Aan de andere kant was het in de eerste helft wel raak voor de thuisploeg. Een afstandsschot viel niet te pareren voor goalie Mark Hogervorst. ,,We waren veel aan het aanvallen en eigenlijk kregen we de goal tegen vanuit een ‘omschakelmoment'”, gaat Ryan verder. ,,Vanuit een lange bal werden ze gevaarlijk en zo kwam die goal uiteindelijk ook tot stand.”

De buitenspeler zelf en zijn teamgenoot Dedel stelden in de tweede helft orde op zaken voor de Hillegommers. Toch lukte het de ploeg van Ron Bouman niet om de score verder uit te breiden. Gelukkig voor de bezoekers wist Altior niet meer tot scoren te komen en zodoende staan de blauw-witten na vier wedstrijden op tien punten. Daarmee staat de ploeg op een tweede plek in de Tweede Klasse.

,,Wij lieten zien dat we ook vanuit de opbouw gevaarlijk konden worden, in plaats van de lange bal te spelen.”

De stand op de ranglijst laat zien dat het de goede kant op gaat op De Zanderij. De mannen van Bouman draaien keurig bovenin mee en ook qua veldspel gaat het met de week beter. Het spel aan de bal was de laatste weken een kritiekpunt voor de ploeg, maar in Langeraar was daar volgens doelpuntenmaker Ryan niet veel op aan te merken.

Juiste aantal punten
,,Ik vond ons al beter spelen dan tegen Wippolder vorige week. Ik denk dat het ook wel deels met de tegenstander te maken had. De tegenstander van vorige week was net even beter in het druk zetten en dat soort dingetjes. Verder vond ik dat wij de rust aan de bal bewaarden en dat wij lieten zien dat we ook vanuit de opbouw gevaarlijk konden worden, in plaats van de lange bal te spelen.”

,,Qua punten gaat het ook wel lekker. Ik denk dat wij, gezien onze wedstrijden, op het juiste aantal staan. Al moet ik wel zeggen dat we de écht moeilijke tegenstanders nog moeten krijgen. Oliveo, HVV, Foreholte en Teylingen zullen wel een ander verhaal worden, maar ik denk wel dat wij de punten in eigen huis moeten houden tegen dat soort tegenstanders.”