Met negen punten uit drie wedstrijden heeft Foreholte een ijzersterke start te pakken in de Tweede Klasse C. Het is een prestatie die de ploeg van Frank Bloemheuvel vorig seizoen ook al voor elkaar kreeg, maar dit seizoen willen de Voorhouters er nog een schepje bovenop doen. De start is mooi, maar volgens de oefenmeester kan er over een aantal wedstrijden pas gezegd worden wat er echt mogelijk is voor de rood-witten. ,,Tot de winterstop moeten wij gewoon zoveel mogelijk punten pakken”, is de visie van de trainer wat betreft de competitie. 

Een goede start geeft geen garanties op Sportpark De Elsgeest. Daar weet Bloemheuvel ook alles van. Vorig seizoen pakten de Voorhouters uit de eerste vier wedstrijden tien punten en leek het lange tijd onderweg naar de nacompetitie. Dat laatste werd niet behaald en dus leverde de fantastische start van het seizoen aan het einde van de rit niets op.

,,Die negen punten uit drie wedstrijden zijn mooi, maar we willen de start van vorig seizoen overtreffen.”

Toch wilt de trainer van het elftal het voorlopig niet over doelstellingen of aantal punten hebben. ,,Ik denk dat je pas wat zinnigs over de competitie kunt zeggen, als je vijf of zes wedstrijden onderweg bent. Het ligt nu dicht bij elkaar en dat hebben wij ook gezien in de wedstrijden die wij hebben gespeeld. De wedstrijd tegen DOSR kon alle kanten op, de wedstrijd tegen RKDEO had ook de andere kant op kunnen vallen en HMSH vond ik gelijkwaardig. Dus dat zegt al genoeg over de competitie. Tot de winterstop moeten wij gewoon zoveel mogelijk punten pakken en dan zien we wel wat er mogelijk is voor ons.”

ROAC-uit als ‘puzzelwedstrijd’ 
Vooralsnog kijkt Foreholte lekker de kat uit de boom. Daarnaast ligt de focus de komende weken op het spel ontwikkelen. Door het vertrek van Christian Guijt en William van Vliet moest Bloemheuvel opnieuw zoeken naar een nieuwe succesformule en die heeft hij, naar eigen zeggen, al redelijk vroeg in het seizoen gevonden.

,,We hebben soms wat meer oog voor de tegenstander, maar ik vind dat een club als Foreholte altijd van eigen kracht en visie moet uitgaan.”

,,Je bent als trainer natuurlijk nooit klaar met je elftal, omdat je altijd nadenkt over de dingen die beter kunnen. De puzzel viel voor ons wel vrij snel in elkaar. De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen ROAC had ik wel het gevoel dat het klopte. We wonnen die wedstrijd niet, maar ons veldspel was die wedstrijd goed. We creëerden kansen en ik had na die wedstrijd een goed gevoel.”

,,We hebben dit seizoen een iets andere ploeg. Er zijn veel jongens van de JO-19 doorgestroomd naar de selectie, dus in de kwantiteit zijn we enorm vooruit gegaan. Er is dus meer concurrentie in het team en iedereen moet vechten voor zijn plekje. We hebben gekeken naar het beschikbare materiaal en op basis daarvan een plan gemaakt. We hebben dit seizoen bijvoorbeeld de volledige beschikking over Sam Lemmers. Hij kwam vorig seizoen terug van een wereldreis en sloot daardoor wat later aan. Daarom was hij vorig seizoen vooral pinchhitter. Dit seizoen heeft hij een aantal goals gemaakt en elke wedstrijd speelt hij goed.”

Sam Lemmers is dit seizoen een belangrijke pion in het spel van Foreholte. 

Eigen kracht
In principe gaat de tweedeklasser dit seizoen van eigen kracht uit. De focus ligt op de eigen kwaliteiten en spelletje. Toch zal de trainer er geen moeite mee hebben om af en toe een tactische aanpassing te doen. ,,We hebben soms wat meer oog voor de tegenstander, maar ik vind dat een club als Foreholte altijd van eigen kracht en visie moet uitgaan.” Datzelfde zullen de Voorhouters komende zondag dan ook doen tegen promovendus Wilhelmus.

,,Dat is voor mij een vrij onbekende ploeg, maar ik begreep van de mensen op de club dat ze er in het verleden tegen gespeeld hebben. We gaan weer een mooi plan bedenken om een goed resultaat te halen. Die negen punten uit drie wedstrijden zijn mooi, maar we willen de start van vorig seizoen overtreffen.” En dus gaat Bloemheuvel met zijn Foreholte voor een mooi seizoen. Het is zijn tweede jaar als trainer bij de club en de rek is er voorlopig nog niet uit.

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Safi is weer helemaal terug na een verloren seizoen’ 

POPULAIRE BERICHTEN