De ranglijst in de Tweede Klasse C spreekt boekdelen. Het is dat DoCoS het in die competitie nog minder doet, maar Van Nispen (zat.) staat er weinig florissant bij in de Tweede Klasse. Vooral de laatste weken is het dramatisch. Van de vijf wedstrijden, gingen er vier verloren. Tegen Te Werve kwam er zaterdag een nieuw dieptepunt bij (4-1).

Het seizoen verloopt zodoende meer dan stroef voor de Zilkers. Tegen de ploeg uit Rijswijk kon Van Nispen (zat.) amper elf man op de been brengen. ,,We waren verre van compleet”, vertelde Floris-Jan Hinnen een dag later. ,,We moesten 5-3-2 spelen en hopen om op de omschakeling een doelpuntje te maken. We hadden ook geen spitsen verder. Jon Joost Cornelissens was geblesseerd en Jeffrey Koemans was er ook niet.”

Voldoende spelers
Het tactische plannetje, dat al dan niet uit nood geboren was, pakte aan het begin van de wedstrijd nog aardig uit. Van Nispen (zat.) kwam in de eerste helft op 0-1 via Fadil Sukurica. ,,Tim Konings vertrok goed vanuit het middenveld en legde ‘m af op Fadil. Die maakte voor ons de 0-1. Helaas kwamen zij voor rust nog op 1-1. In de tweede helft kwamen we er helaas niet meer uit.” De thuisploeg liep daarna uit naar een 4-1 overwinning.

,,Normaal ga ik altijd met heel veel plezier naar wedstrijden toe.”

En dus klonk het verhaal weer hetzelfde uit De Zilk; opnieuw een nederlaag met weer een waslijst aan afwezige spelers. ,,Iedereen snakte naar de winterstop”, erkende Hinnen. ,,Elke week moeten we weer kijken of we wel voldoende spelers kunnen opbrengen en of we nog ergens wisselspelers vandaan kunnen halen.”

,,Bij ons zijn het vier spelers die de opstelling bepalen. Die noemen wij onze technische commissie. Zij moeten ook naar eventuele vervangers kijken. Nu is Van Nispen een zondagclub. Wij kunnen dus ook niet zomaar spelers uit een tweede elftal of van de A-selectie vragen. Het is nog best lastig om dan tot elf spelers te komen.”

Buitenland
En dat laatste frustreerde Hinnen de afgelopen weken wel. ,,Normaal ga ik altijd met heel veel plezier naar wedstrijden toe. Maar ik ben de laatste tijd ook best druk als tennistrainer. Als je dan veel verliest, het weer slecht is en er zijn weinig spelers, dan gaat het plezier wel een beetje weg. Daarom is die winterstop ook wel prettig.”

De Zilkers zullen de tussenliggende periode vooral gaan gebruiken om te kijken hoe de tweede seizoenshelft moet worden aangepakt. Nog een half jaartje tobben in de onderste regionen van de Tweede Klasse, hebben weinig spelers zin in. Allereerst gaan de Zilkse vrienden nog even naar het buitenland.

,,Het belangrijkste is dat we plezier houden in het voetballen en dan is een succesje ook wel belangrijk.”

,,Een echt trainingskamp hebben we niet, maar we gaan wel weg. Waarheen is nog een verrassing. Een paar gasten hebben het geregeld, maar nog niet verteld waar we naartoe gaan. Ik ben dus benieuwd. Ik weet alleen we in het weekend van 5 januari weggaan. Tijdens zo’n weekendje weg houden we altijd een tussenoverleg. We gaan weer een rondje maken wie er volgend jaar door willen gaan en wie niet. Dat schept voor iedereen een beetje duidelijkheid.”

Prima meekomen
Als het plezier ook maar weer terugkomt bij de tweedeklasser, dat is sowieso punt één. Toch heeft Hinnen geen zin om alleen maar negatief te blijven. ,,In principe konden we bijna elke pot in deze eerste seizoenshelft meekomen met de tegenstander. Zo verloren we maar nipt van Kagia (1-0) en ook vorig week tegen Westlandia konden we goed mee.”

,,Alleen tegen Valken ’68 gingen we hard onderuit (5-0) en tegen Te Werve was het met een 4-1 nederlaag ook pittig. We wisten heus wel van tevoren dat we niet bovenin mee zouden draaien. Het belangrijkste is dat we plezier houden in het voetballen en dan is een succesje ook wel belangrijk.”

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Bouw verlaat De Boekhorst per direct’

POPULAIRE BERICHTEN