[slideshow_deploy id=’45842′]

,,We hebben vandaag verloren van één van de betere ploegen die ik dit seizoen heb zien spelen”, liet een hardcore Scheveningen-supporter zich direct na afloop ontvallen. Veel korter kon het duel tussen Scheveningen en Noordwijk niet worden samengevat. Op de 1-4 zege van de bezoekers viel dan ook weinig af te dingen.

,,We bleven ook na de snelle 1-0 achterstand gewoon doen waar we goed in zijn. Hoewel onze start wel wat lauw was, er leek wel een bepaalde loomheid over ons te hangen. En dat kwam echt niet van de Spaanse zon van afgelopen week”, blikte Noordwijk-middenvelder Thomas Reynaers na afloop terug. ,,Dat verraste me wel. Maar waar dat aan lag kan ik niet verklaren. We zijn er in ieder geval niet door in paniek geraakt. Voor rust hebben we daardoor eigenlijk al de basis gelegd voor deze ruime overwinning. Wij domineerden de wedstrijd.”

‘Nooit kijken naar de stand in een wedstrijd’

De 1-0 viel overigens uit het niets. De Noordwijk-defensie stond na een slimme steekpass volkomen verkeerd. Een rood-wit bedrijfsongevalletje waarbij Tim Peters de volledig vrijstaande Youri de Winter in staat stelde de 1-0 vrij voor goalie Sven Wolsheimer binnen te jagen. Noordwijk dat kort daarvoor via Denzel James al op voorsprong had moeten komen, liet zich door de tegenvaller echter niet van de wijs brengen.

‘Nooit kijken naar de stand in een wedstrijd’; het is ondertussen een gevleugelde uitspraak geworden van Noordwijk-trainer Kees Zethof. Dat is ook precies wat Noordwijk deed. Reynaers beaamde het. ,,Dat hebben we goed gedaan. We zijn ons eigen spelletje blijven spelen na die tegenvaller. We hebben ons mentaal sterk getoond tegen een ploeg die ook de fysieke strijd niet schuwt. Daar zijn we niet in meegegaan, maar we hebben de duels ook niet geschuwd als dat nodig was. Voetballend waren we ze de baas op het veld.’’

Omhaal
Met Wolsheimer is overigens de naam genoemd van de speler die verrassend aan de aftrap verscheen. Uitgerekend tegen Scheveningen kreeg de goalie, die afgelopen zomer Houtrust verruilde voor Sportpark Duinwetering, de voorkeur boven Mike van Vliet. De sluitpost, die vrijuit ging bij de 1-0, zag dat zijn ploeg vervolgens nog een goede mogelijkheid onbenut liet, waarna het na een klein halfuur wel raak was. Een door de Schevingen-defensie half weggewerkte bal uit een vrije trap van Thomas Reynaers werd door Nick van Staveren met een knappe omhaal in de verre hoek tot de 1-1 gepromoveerd. Een voorsprong was Noordwijk voor de thee echter nog niet gegund omdat een kiezelharde inzet van Raies Roshanali in het veld terug stuiterde.

,,Op het einde zochten we te snel de diepe bal.”

Karakter
,,Ook na rust gingen we op dezelfde voet verder’’, vervolgde Reynaers. ,,Met goed voetbal en strijd waar dat nodig was. De 1-2 was een schoolvoorbeeld van dat laatste.” Van Staveren won op kracht een duel, waarna de bal bij de vuile meters makende Sander Bosma belandde. In een duel met goalie Wesley Zonneveld gaf de middenvelder al struikelend het laatste en daarmee beslissende tikje waarna de bal de doellijn tergend langzaam passeerde. Geen goal om de vingers bij af te likken, maar wel een doelpunt op karakter. Ook dat lijkt Zethof er bij zijn ploeg op dit niveau langzaam maar zeker in te hebben geslepen.

Scheveningen zette na die achterstand even aan waarbij Noordwijk aan de gelijkmaker ontsnapte toen Rowdy van der Putten bij de enige Scheveningse kans na rust maar net voorlangs schoot. Daarna was het opnieuw hetzelfde liedje. Noordwijk dicteerde, Scheveningen keek toe. De 1-3 na iets meer dan een uur spelen – uit een vrije trap van Reynaers kopte Van Staveren bij de tweede paal diagonaal knap raak – was de volgende opdoffer voor de ploeg van John Blok. De thuisploeg kreeg tien minuten later helemaal de genadeslag waarbij opnieuw Reynaers aan de basis van deze treffer stond. Uit zijn hoekschop bediende Van Staveren Noordwijk-captain Emiel Wendt met het hoofd, waarna de spits van dichtbij voor de 1-4 zorgde. Een typisch voorbeeld van een trainingsgoal.

Perfectionistisch
,,Helemaal instuderen kun je zoiets niet, maar iedereen weet precies wat hij moet doen bij spelhervattingen. Dan is het ook geen toeval dat daar uit gescoord wordt. Met Emiel (Wendt, red.) voor de goal als stoorzender en Nick daar dichtbij weten we hoe we het met elkaar moeten aanpakken. Dat heb je vandaag gezien. Drie goals uit spelhervattingen is echt een mooi rendement”, verklaarde Reynaers drie van de vier rood-witte goals van de middag.

Toch had de middenvelder, die Noordwijk aan het einde van dit seizoen gaat verlaten, nog wel een minpuntje gezien bij zijn ploeg. ,,Ja, daar ben ik misschien wel iets te perfectionistisch voor maar toch. Op het einde zochten we te snel de diepe bal. Als we blijven spelen zoals we de eerste tachtig minuten deden, kan het nog mooier worden. Dat neemt niet weg dat we goed aan de tweede seizoenshelft zijn begonnen. Voetbaltechnisch was het goed en zowel mentaal als fysiek hebben we ons weerbaar opgesteld. Daarnaast creëren we voldoende. Hier kunnen we echt mee verder.”

Scheveningen – Noordwijk 1-4 (1-1) 7. De Winter 1-0, 29. Van Staveren 1-1, 53. Bosma 1-2, 63. Van Staveren 1-3, 73. Wendt 1-4

Noordwijk: Wolsheimer, Oversloot, Overvliet, Rietveld, Bröcker, Roshanali (81. Le Congé), Bosma, Reynaers, Van Staveren, Wendt (76. Westdijk), James (76. De Kruijs).

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Clubs uit gemeente Katwijk beginnen 2020 goed, VVSB verliest’

POPULAIRE BERICHTEN