Vrij geruisloos verdween middenvelder Edo Knol ineens van het Rijnsburgse strijdtoneel. Na IJsselmeervogels-uit was het -voorlopig- klaar met basisplekjes voor de 24-jarige voetballer. Gezien de uitslagen misschien een aparte keuze. De zwart-gelen wonnen met hem in de basis twee duels, speelden er één gelijk en verloren nipt van Noordwijk thuis. Maar muiten deed de Velserbroeker nooit.

Ook nu, enkele maanden later, doet hij dat niet. Maar dat er voor hem geen toekomst ligt bij Rijnsburgse Boys is hem in de afgelopen maanden wel duidelijk geworden. Trainer Henk Wisman kiest ‘gewoonweg’ voor andere middenvelders in zijn systeem. ,,Ik pas daar niet tussen, vindt de technische staf”, baalt Knol wel een beetje.

Goed overleg
Volgens de middenvelder kiest Wisman vooral voor ‘reactievoetbal’ en heeft Rijnsburgse Boys een vrij ‘directe speelstijl’. ,,Er wordt minder gekozen voor een rustige opbouw naar voren. Ik denk dat ik in het voetbal van de club nog steeds van waarde kan zijn. Waarom kan ik het wel in de eerste vier, vijf potjes laten zien en daarna niet meer? Aan de andere kant waren de prestaties van Rijnsburgse Boys goed, terwijl ik op de bank zat. Dan heb je ook niet echt meer ‘een poot om op te staan’, he?”

,,De club vindt mij eigenlijk ook te goed voor de bank, zeggen ze.”

Knol en Rijnsburgse Boys zaten in de winter met elkaar aan tafel en besloten na het gesprek niet meer met elkaar door te gaan na dit seizoen. ,,Ik wil voetballen. De club vindt mij eigenlijk ook te goed voor de bank, zeggen ze. Ze vinden zelf ook dat ik te weinig speeltijd krijg met mijn kwaliteiten. Alleen pas ik niet goed in het systeem. Dan kan je toch beter in goed overleg uit elkaar gaan?”

De verdedigende middenvelder kwam in de zomer van 2018 naar Sportpark Middelmors. In z’n eerste seizoen speelde hij 25 wedstrijden voor de club. Momenteel staat hij op acht duels. ,,Ik ben voetballer geworden om op dat veld te staan. Daarom heb ik in 2018 ook een stapje teruggedaan van Telstar naar de Tweede Divisie. Hoe meer je voetbalt, hoe beter het is voor je vertrouwen in het veld en aan de bal.”

‘Lekker ballen’
En vooral dat gevoel wil Knol weer terug. Naast z’n voetballende leven is hij al twee jaar lang fulltime accountmanager. Het gaat er voor de middenvelder dus vooral om dat hij weer ‘lekker kan ballen’. Dat hij wekelijks in de auto zit naar de club of keihard traint met het idee dat hij op zaterdag op het veld het verschil kan maken.

,,Het is nog vroeg in het seizoen gelukkig. Ik laat het de komende tijd op mij afkomen.”

,,Daarom sta ik echt open voor alles. Het liefst zo hoog mogelijk, maar vooral een club waar ik als middenvelder goed bij pas. Ik woon nu nog in Velserbroek, maar ga verhuizen naar IJmuiden. Qua afstand sta ik er blanco in. Ik vind de Bollenstreek prima, de buurt van Amsterdam of Noord-Holland ook.”

De oud-profvoetballer van Telstar kijkt zonder rancune terug op zijn tijd in Rijnsburg. ,,Ik voetbal er nog steeds met hartstikke veel plezier. Met mijn teamgenoten is het ook gezellig. Het is een mooie club, waar alles prima is geregeld. Alleen waar ik vorig jaar wel het gevoel had steeds bij de basis te zitten of er tegenaan, heb ik dat dit jaar niet. Ik hoop dat er zich een mooie club voor mij meldt. Het is nog vroeg in het seizoen gelukkig. Ik laat het de komende tijd op mij afkomen.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Zeldenrust voelt zich goed in Rijnsburg: ,,Mijn intentie is om hier te blijven”‘

POPULAIRE BERICHTEN