Tegen Kozakken Boys, een club in vorm, sleepte Quick Boys in Werkendam een dik verdiend punt uit het vuur. De ploeg van Edwin Grünholz keek lang tegen een achterstand aan, maar mocht na de 1-1 zelfs aanspraak maken op meer. Dat laatste zat er niet in voor de blauw-witten, die zich desondanks tevreden toonden met deze remise in de Tweede Divisie.

,,Natuurlijk was een overwinning een stuk lekkerder geweest, maar na een bezoek bij Kozakken Boys met een punt naar huis voelt ook goed aan”, concludeerde Quick Boys-doelman Paul van der Helm na afloop. ,,Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat we kort na rust ook op een 2-0 achterstand hadden kunnen komen. Als je het zo bekijkt, valt er met een puntendeling goed te leven.”

Tikkie
Dat ene punt kwam Quick Boys in een wedstrijd, waar de heftige wind een flink stempel op drukte, dan ook toe. In de openingsfase was de eerste kans voor de Katwijkers. Tommy Bekooij moest kaal voor goalie Arends zijn meerdere in de sluitpost erkennen. Even later was het aan de overzijde bijna raak toen oud-Quick Boys-aanvaller Kaj Tejan zijn ex-ploeggenoot Van der Helm tot driemaal toe tevergeefs op de proef stelde.

Richting de thee ging het alsnog fout voor Quick Boys. En zoals wel vaker dit seizoen gebeurde, ging er voor Quick Boys ook dit keer een dood spelmoment aan de openingstreffer vooraf. Op aangeven van Frenk Keukens was Tyrone Conraad het meest attent (1-0). Van der Helm: ,,Een doelpunt vanuit het niets, vond ik. We begonnen goed aan deze wedstrijd en zaten er op dat moment ook lekker in. Dat was dus wel even een tikkie.”

,,Als je alles tegen elkaar wegstreept moet je tevreden zijn met een punt tegen een club als Kozakken Boys.”

De doelpuntenmaker was direct na de thee dicht bij de 2-0, maar tot opluchting van heel Quick Boys verdween de bal rakelings voorlangs het blauw-witte heiligdom. Waarna ook Tejan even later de roos nog eens miste. Quick Boys leefde nog en uiteindelijk was een pass van invaller Ricardo Kuijvenhoven, die eerst Royston Drenthe knap uitspeelde, de aanleiding voor de gelijkmaker. Olaf van der Sande haalde vervolgens de trekker doeltreffend over (1-1).

Niet verkeerd
Met die gelijke stand op het scorebord lag het momentum hierna bij Quick Boys. De Katwijkse formatie ging op zoek naar meer en vond dat ook bijna toen een hoekschop van captain Jeffrey Ket via de binnenkant van de doelpaal weer in het veld terugkeerde. Beide ploegen dachten daarna aan een overwinning. Van der Sande was daarbij met een kopstoot nog het dichtst bij.

,,Dat had natuurlijk helemaal mooi geweest, maar als je alles tegen elkaar wegstreept moet je tevreden zijn met een punt tegen een club als Kozakken Boys. Hier een punt wegkapen is ook niet verkeerd. Dat we met dat punt op de ranglijst niet echt veel opschieten klopt wel. Natuurlijk hoop je stiekem dat we hier met de drie punten vertrekken. Aan de andere kant moeten we ons vasthouden aan het vertoonde spel en de kansen die we ook vandaag hebben gecreëerd.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘VVSB toont eindelijk ballen’

POPULAIRE BERICHTEN