Ahmed El Azzouti is, sinds Quick Boys zich heeft teruggetrokken uit arbitragezaak rondom de spits, definitief speler van Katwijk. De twee amateurgrootmachten vochten om de handtekening van de 30-jarige aanvaller. Het mondelinge akkoord dat Quick Boys dacht te hebben, bleek te weinig waard om de zaak op 17 maart voor te laten komen. De heisa rondom El Azzouti is daarmee voorbij.

Ondertussen maakte de hoofdpersoon zich nergens druk om. ,,Ik had het idee dat sowieso alles goed zou komen”, bekijkt El Azzouti de zaak nuchter. ,,Wat ik wel fijn vind, is dat het nu officieel is. Dat is wat ik erover te zeggen heb. Ik heb het zelf druk genoeg en zat helemaal niet te wachten op dit soort juridische zaken.”

El Azzouti is ondernemer in de meubelbranche. Hoewel zijn eigen winkel slechts op afspraak open mag, heeft hij naar eigen zeggen niets te klagen. ,,Ik zie deze periode nu ook nog als een investering voor de zomer. Als we ons nu nog allemaal aan de maatregelen houden, kunnen weer open als het straks lekker weer wordt.”

Die status heeft het voetballen ook volgens de coronamaatregelen. Als dertiger kan El Azzouti niet volle bak aan de groepstraining meedoen en traint hij in groepjes van vier. Daarnaast heeft hij inmiddels zijn laatste officiële wedstrijd bij IJsselmeervogels in oktober al gespeeld.

,,Mijn grootste drijfveer is mijn moeder. Die zei: ‘Je moet naar Katwijk’. Zij volgt de competitie op de voet.”

De competitie wordt niet meer hervat en de aanvaller uit Waddinxveen kwam er in december met IJsselmeervogels niet uit. In een interview met het Algemeen Dagblad/Rivierenland legde hij uit dat zowel een sportief als financiële keus was. De club had El Azzouti nog geen aanbieding gedaan, maar vroegen hem wel netjes of hij bereid was om in te leveren. Daarbij hield de spits al in het achterhoofd dat zijn reiskosten omhoog zouden gaan, omdat zijn carpoolmaatjes zouden vertrekken uit Spakenburg.

Ook het sportieve plan paste niet meer bij de dertigjarige spits. IJsselmeervogels wil na dit seizoen overschakelen van een 4-4-2-systeem naar 4-3-3. Daarmee blijft er maar één plekje in de punt van de aanval over op De Westmaat, terwijl er met Danny van den Meiracker en El Azzouti twee topspitsen rondlopen. Het was voor IJsselmeervogels te duur om beiden te behouden, terwijl één van de twee op de bank zou komen te zitten.

,,Het is logisch dat de technische commissie een bepaald plan over heeft hoe ze willen gaan spelen. Dat was dus 4-3-3. We waren het er over eens dat ik dan als spits zou moeten gaan fungeren, omdat ik daarmee het meeste rendement haal uit mijn spel. Eigenlijk vind ik dat Danny en ik meer dan genoeg hebben bewezen dat wij prima koningskoppel zijn.”

Op gesprek
De aanvaller nam zelf het heft in handen. Nadat El Azzouti zijn vertrek bekendmaakte in december, kwam er een vloedgolf aan interesse op gang. De spits besloot uiteindelijk met drie clubs in gesprek te gaan; Katwijk, Quick Boys en zijn oude club Kozakken Boys. ,,Dan ga je goed luisteren naar wat ze allemaal te bieden hebben. Bij Katwijk heb ik ontzettend goede gesprekken gehad en zag ik uiteindelijk alleen maar plussen. Daarom heb ik voor die club gekozen.”

In één ademteug begint El Azzouti op te sommen waarom Katwijk volgens hem de juiste keuze is. ,,Mijn grootste drijfveer is mijn moeder. Die zei: ‘Je moet naar Katwijk’. Zij volgt de competitie op de voet. Ik ken de club zelf nog niet van binnenuit, maar heb ontzettend veel positieve verhalen gehoord over de vereniging van spelers en ex-spelers. Onder andere over de status en de achterban van Katwijk. Daarnaast hebben ze een volwassen groep, waar ik wel bij pas.”

,,Ze weten ook wat ik kan, en waar ze mij moeten inzetten. Ik ben een spits en kom naar Katwijk voor goals.”

,,Natuurlijk zal men zeggen: ‘hij kiest voor het geld’. Stel dat het waar? Dan heb ik denk ik de afgelopen jaren laten zien dat ik het meer dan waard ben. Gelukkig weten de technische commissie van Katwijk en ik hoe het zit en hoe ik in elkaar steek. Daarnaast is Katwijk een verenging die speelt voor het kampioenschap.”

El Azzouti vs. Mengerink
Dat ondervond de spits zelf in 2018. Toen speelde hij met Kozakken Boys op de laatste speeldag tegen de Katwijk om het kampioenschap in de Tweede Divisie. Hoewel de dag zelf slecht afliep voor El Azzouti en de Werkendammers, genoot de spits met volle teugen van dat belachelijk goede seizoen.

,,Ook al wonnen de titel niet met Kozakken Boys, was dat wel mijn allermooiste jaar in mijn voetbalcarrière. Ik begon dat jaar samen met Raily Ignacio in de spits. Daarnaast was Danny Buijs onze trainer. Hij is een topcoach. Als speler maakte ik zelf in dat seizoen ontzettend veel goals. Marciano Mengerink schoot er dat jaar ook heel veel in. We hielden elkaar tot de laatste speeldag scherp.”

Met diezelfde Mengerink zou hij in Katwijk een gigantisch interessant koningskoppel gaan vormen. Als Katwijk in ieder geval op die manier ook van zijn nieuwe spits gebruik wil gaan maken. ,,De club heef duidelijk gemaakt dat ze mij willen hebben. Ze weten ook wat ik kan, en waar ze mij moeten inzetten. Ik ben een spits en kom naar Katwijk voor goals.”

Foto: vv Katwijk

Lees ook: Valken ’68 haalt vervanger Vaneman bij DoCoS


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN