Een regelmatige overwinning. Zo kan de thuiswedstrijd van Katwijk tegen laagvlieger TEC het best omschreven worden. Tot de openingstreffer van Ahmed el Azzouti kregen de bezoekers mogelijkheden om de Krombewoners een echt zware middag te bezorgen, maar nadat Tim Freriks kort na rust de score verdubbelde was de overwinning wel in de tas voor Katwijk. De goal van Freriks bepaalde uiteindelijk ook de eindstand: 2-0.

“We houden voor de derde keer op rij de nul”, zei trainer Anthony Correia na afloop van de wedstrijd. Daarmee gaf hij zijn ploeg vooral een pluim voor de defensieve organisatie. “En juist daar missen we een aantal spelers. Dat zegt genoeg over het collectief dat Katwijk is.”

Het verdedigende blok van Katwijk is, ondanks het gemis van Kay Blokland, Paul Kok en Rick van der Meer, wel een fundament waarop Correia kan vertrouwen. “En dan missen we ook nog Robin Schulte en was Raoul Esseboom ziek deze week.” Ondanks de afwezigen en twijfelgevallen achterin was de aanval juist het voornaamste zorgenkindje van Katwijk.

“Wij moeten door tegenstanders heen voetballen. Niet één keer, maar een hele wedstrijd lang”, stelt Correia. Hoewel dat tweemaal goed lukte – na een kwartier pikte El Azzouti een bal in het zestienmetergebied op en ramde die werkelijk achter doelman Mathijs Swaneveld, kort na rust kwam de goalie van TEC totaal onnodig zijn doel uit en werd hij verrast door Freriks die vanaf de zijlijn wist te scoren – vond de trainer van de oranjehemden dat zijn ploeg veel beter kan dan het liet zien. “We moeten ons hierin blijven ontwikkelen en daar zijn we ook mee bezig. Ook met schoten van rondom het strafschopgebied, voorzetten die beter kunnen en de bezetting voor de goal.”

Dat Katwijk die ontwikkeling in de betrekkelijke luwte kan doormaken, ziet Correia niet als een voordeel. “Ik ben liever koploper. Van druk ga je beter spelen en meer van jezelf eisen.” Met de ‘nul’ als basis en de drie punten tegen TEC in de achterzak kunnen Correia en Katwijk voort in de drukke komende week. “Aan ons de taak om deze lijn woensdag door te trekken.” Dan speelt Katwijk opnieuw thuis, tegen OFC.

Katwijk – TEC 2-0 (1-0)
15. El Azzouti 1-0
47. Freriks 2-0

POPULAIRE BERICHTEN