FC Lisse heeft zaterdag in extremis een nederlaag op bezoek bij AFC geleden. De Lissenaren kwamen in de tweede helft tweemaal op voorsprong, maar slikten tegengoals in de 88e en 90e minuut. De winnende goal kwam van oud-Rijnsburgse Boys-speler Joel Tillema: 3-2.

Op Goed Genoeg in Amsterdam vielen alle goals in de tweede helft. Jaap Zwetsloot zorgde in de eerste minuut na rust voor de 0-1. AFC kwam op gelijke hoogte via Raily Ignacio, maar Lisse nam via Jeffrey Klijbroek opnieuw de leiding. De 1-2 bleef tot diep in de tweede helft op het scorebord staan, maar verdween vervolgens als sneeuw voor de zon.

Penaltyfestijn op de Roodemolen
In de Derde Divisie blijft Ter Leede winnen. De Sassenheimers boekten de vierde overwinning op rij. Urk werd op de Roodemolen met 3-0 verslagen. Al vroeg in de wedstrijd opende Dirk Hoekstra de score: 1-0.

In de slotfase liep de thuisploeg uit naar 3-0, maar zo vanzelfsprekend was dat niet. Urk miste in de tweede helft twee penalty’s! Goalie Mark de Vries stopte er één en de ander werd hoog overgeschoten. Ter Leede profiteerde daarna dankbaar via goals van Melvin van Stijn en Marc de Kruijs.

AFC – FC Lisse 3-2 (0-0)
Goals: J. Zwetsloot, Klijbroek

Ter Leede – Urk 3-0 (1-0)
Goals: Hoekstra, Van Stijn en M. de Kruijs