Rick van der Meer was vorig seizoen Speler van het Jaar bij Katwijk, maar de openingsfase van de nieuwe voetbaljaargang viel door een achillespeesblessure in het water. De middenvelder (25) is inmiddels terug bij de wedstrijdselectie, viel al twee keer in, maar heeft nog wel de nodige stappen te zetten richting volledige fitheid.

“Ik denk op zo’n zeventig a tachtig procent”, reageerde Van der Meer donderdagavond in de catacomben van de Krom op de vraag op hoeveel procent van zijn kunnen hij zit. “Vooral qua conditie moet ik er weer inkomen, dat is echt weggeëbd. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het komt wel goed.”

Licht chagrijnig
Van der Meer kreeg zaterdag tegen HHC een kleine tien minuten speeltijd, tegen DVS ’33 werd hem een halfuur gegund. Dat Katwijk vervolgens de 2-1 incasseerde en daarmee een slotfase met samengeknepen billen, zat Van der Meer niet helemaal lekker. “Dan overheerst toch een beetje chagrijn dat je erin komt en ze daarna nog scoren. Ik had het graag anders gezien, maar we zijn door en dat is het belangrijkste.”

De voormalig speler van FC Utrecht was zo’n drie tot vier maanden uit de roulatie vanwege een ontsteking in beide achillespezen. “Ik had er eind vorig seizoen al wat last van, maar ben er toen mee doorgelopen. Toen de constatering kwam, werd meteen gezegd dat het wel eens heel lang zou kunnen gaan duren. Het herstel van een pees gaat heel traag.”

Dat er dit weekend alleen inhaalwedstrijden worden gespeeld, komt Van der Meer niet onaardig uit. “Voor mij is dat eigenlijk wel goed. Ik heb echt hard getraind de afgelopen tijd. Even een aantal dagen rust en daarna weer volle bak gaan.”

Van der Meer hoopt en verwacht spoedig op niveau te zijn en zich (terug) in de basis te spelen. “Volgende week hebben we Maassluis-uit. In de wedstrijden daarna wil ik weer topfit zijn en er weer staan. We gaan zien of dat gaat lukken.”

Afrekenen met vloek?
Gedurende zijn afwezigheid kende Katwijk pieken en dalen, maar de huidige derde plaats – kort achter het duo koplopers Quick Boys en De Treffers – biedt zeker perspectief en mogelijkheden. Wat Van der Meer betreft gaat Katwijk weer voor het hoogst haalbare. “We hebben vorig seizoen zoveel leuke feestjes gehad met het kampioenschap, daar moeten we weer heen. We zitten er weer bij en ik weet dat het kan. Ik hoop dat het weer zo’n mooi jaar wordt als vorig seizoen.”

Van der Meer en zijn teamgenoten hopen met de vloek van titelprolongatie af te rekenen. “Dat leeft zeker in de groep. Twee keer achter elkaar kampioen worden is niet vaak gelukt volgens mij. Het is alleen maar mooi om er een extra uitdaging bij te hebben.”

Foto: Orange Pictures

Check ook: Freriks (Katwijk): ‘Wedstrijd tegen traditionele top drie zou mooi zijn’

POPULAIRE BERICHTEN