Wie wordt onze topscorer van seizoen 2019-2020? Wie wordt de opvolger van Jaap Zwetsloot? Komt de winnaar uit de Tweede Divisie vanwege z’n hoge ratio of gaat een andere topspits er met de prijs vandoor?

In de aankomende maanden worden de prijzen verdeeld. Voor de topschutters is nu het moment aangebroken om volledig te shinen. Een mooie bijkomstigheid dit jaar is de samenwerking met Equipo Voetbalreizen. Dankzij deze sponsordeal kunnen we maandelijks aan een topschutter een waardebon overhandigen.

In januari zijn er twee aanvallers uitstekend gestart: Marciano Mengerink (Katwijk) en Nick van Staveren (Noordwijk). Mengerink zorgde eigenhandig dat Katwijk zaterdag niet verloor tegen Jong Volendam. De ploeg van Jan Zoutman stond met 2-0 achter, totdat de spits het op z’n heupen kreeg. In tien minuten boog hij de achterstand om in een 2-3 voorsprong.

Niels van Veen
Van Staveren was voor Noordwijk net zo belangrijk in de uitwedstrijd tegen Scheveningen. Hij scoorde twee keer, waarvan één keer uit een omhaal. Daarnaast gaf hij ook nog twee assists. De beide heren maakten zodoende een sprong in onze lijst en vliegen de top tien binnen. Ze vormen nog net niet een bedreiging voor onze topscorer van dit moment: Niels van Veen.

Dankzij de goal van Sander Bosma tegen Scheveningen hebben we nu niet meer 157 doelpuntenmakers dit seizoen, maar 158. De middenvelder van Noordwijk maakte z’n eerste treffer van het seizoen.

De volledige lijst met topscorers in de Duin- en Bollenstreek vind je hier. In de lijst staan momenteel 158 voetballers.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
32
1,46
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde/Vierde Klasse
1,0
26
1,0

Bij Equipo boek je binnen enkele minuten jouw complete voetbalreis. Jij kiest de wedstrijdkaartjes, het hotel en de vlucht. Alles is aan te passen naar je eigen voorkeur, dus je bent en blijft de baas over je eigen voetbalreis. We verzorgen voetbaltrips naar de grote Europese voetballanden zoals Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Portugal. Liever op voetbalreis naar jouw favoriete club? Wat dacht je van toppers als FC BarcelonaLiverpoolTottenham HotspurReal Madrid of Arsenal? Genoeg landen om te bezoeken en genoeg voetbalwedstrijden om te beleven.

Foto: Kees Jonker

POPULAIRE BERICHTEN