“Het is de blessure die elke voetballer wil vermijden.” In de stem van Marciano Mengerink is de teleurstelling zonder twijfel hoorbaar. De oud-spits van Katwijk scheurde zaterdag zijn voorste kruisband af in de wedstrijd van TEC tegen Kozakken Boys (1-1). Maandag werd in het ziekenhuis de diagnose bevestigd. Mengerink ligt er de komende negen tot twaalf maanden uit.

Een hard gelag voor de spits, die anders zaterdag met zijn Tielse club tegenover FC Lisse had gestaan. Nu zit hij noodgedwongen thuis op de bank met zijn been omhoog. “De knie moet eerst nog rustig worden. Daarna gaan we opereren en het herstel zal dan inderdaad zo’n negen tot twaalf maanden duren. Het is enorm balen. Buiten een paar enkelblessures, zijn echt ernstige blessures mij altijd bespaard gebleven.”

Met zijn 32 jaar zit Mengerink ook in de herfst van zijn voetbalcarrière. Aan een voortijdig einde van zijn actieve loopbaan wil hij nog niet denken. “Maar ik zal liegen als ik zeg dat het niet door mijn hoofd gespookt heeft. Als ik goed en wel hersteld ben, ben ik 33 jaar. Maar ik ben strijdbaar en wil terugkomen. Al had ik mij de laatste jaren van mijn voetbalcarrière wel anders voorgesteld. Elke week die ik niet kan voetballen is één week te veel.”

Gymdocent
De blessure heeft ook z’n weerslag op het dagelijks leven van de spits, die nog altijd geliefd is bij zijn oude club Katwijk. “Ja, ik ben gymdocent op een middelbare school. Het zit er even niet in om daar fysiek mee bezig te zijn. De komende drie maanden loop ik op krukken. Voor nu is het vooral belangrijk dat die zwelling zo snel mogelijk weggaat.”

De dertiger raakte zaterdag nog in de eerste helft geblesseerd en verliet per brancard het veld. Al vrij snel was de ernst van de blessure duidelijk. “Ik wilde zelf van richting veranderen en overstrekte mijn knie. Ik wist direct dat het mis was. Het was alsof er met een mes in mijn knieholte werd gestoken. Jongens van de tegenpartij konden het horen kraken. Tja, nu net is het in het ziekenhuis dus bevestigd dat mijn kruisband is gescheurd. Heel zuur.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Maassluis opnieuw spelbreker voor Katwijk: ‘Toch vind ik ze een erg goede ploeg’

POPULAIRE BERICHTEN