Oege-Sietse van Lingen heeft een aantal maanden na zijn vertrek bij Katwijk een nieuwe club gevonden. De verdediger gaat aan de slag bij Harkemase Boys, competitiegenoot van Ter Leede en FC Rijnvogels in de zaterdagse Derde Divisie.

Van Lingen liet in augustus, ter voorbereiding op zijn tweede seizoen bij Katwijk, zijn contract ontbinden in de hoop op een buitenlands avontuur. De Fries kon naar eigen zeggen aansluiten bij clubs in Frankrijk en Griekenland, maar liet de aanbiedingen toch lopen.

Op de site van Harkemase Boys geeft Van Lingen tekst en uitleg. Ik trainde eerst een tijd mee met een club in Parijs op het vierde niveau, wat het hoogste amateurniveau is in Frankrijk, maar waar ze wel gewoon elke dag en soms twee keer per dag trainen. Hier kon ik een contract tekenen, alleen zaten er al meer dan 30 man in de selectie, dus mijn verwachtingen waren dat ik niet gelijk aan veel speelminuten zou komen.

Grieks avontuur
Vervolgens streek hij voor een stage neer in Griekenland, waar hij kon tekenen bij de kampioen van het derde niveau. “Door typisch gekke Griekse toestanden is uiteindelijk de nummer twee gepromoveerd. De club heeft vervolgens een rechtszaak ingediend. Mij werd verteld dat het voor 99% zeker was dat de club alsnog naar het tweede niveau zouden gaan, daarvoor was ik er tenslotte ook.”

“Ik was eruit met de club en was teruggevlogen om al mijn spullen te pakken en een week later definitief te vertrekken naar Griekenland, toen ik hoorde dat ze de rechtszaak hadden verloren en op het derde niveau zouden blijven”, vervolgt Van Lingen. “Ik kon alsnog hetzelfde contract tekenen, alleen er waren in de tussentijd te veel dingen gebeurd waardoor ik niet meer overtuigd van mijn keuze was.”

Van Lingen doorliep de hele jeugdopleiding van FC Groningen en speelde vervolgens ook voor SC Cambuur en ONS Sneek.

Archieffoto: Katwijk

Lees ook: Urk – Katwijk vastgesteld voor donderdagavond 12 januari

POPULAIRE BERICHTEN