Katwijk heeft een moeizame eerste seizoenshelft toch positief afgesloten. De Katwijkers wonnen hun afsluitende competitiewedstrijd van 2022 met 0-1 bij Jong FC Volendam. Ahmed el Azzouti was in het Kras Stadion de matchwinner.

Na drie opeenvolgende nederlagen was Katwijk er veel aan gelegen om te winnen en nog enigszins met de borst vooruit de winterstop in te kunnen gaan. Dat lukte uiteindelijk via El Azzouti, van wie midweeks bekend werd dat hij bij Spakenburg gaat spelen.

De spits had al een aantal mogelijkheden gekregen, voordat hij in de 41e minuut toesloeg op aangeven van Kilian van Mil. In het tweede bedrijf waren er kansen op een grotere Katwijkse voorsprong en was er ook een mogelijkheid voor Jong Volendam. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Katwijk als nummer zes de winterstop ingaat. De achterstand op AFC bedraagt tien punten.

Hardenbergse zege aan de kust
Noordwijk duikelde door een thuisnederlaag tegen HHC Hardenberg (0-3) van plek zeven naar negen. In een eerste helft met weinig kansen kwam HHC vlak voor rust op voorsprong via Rob van der Leij. In de tweede helft maakte Noordwijk wel jacht op de gelijkmaker, maar de bezoekers bleven redelijk makkelijk overeind en liepen uiteindelijk uit naar 0-3.

Jong FC Volendam – Katwijk 0-1 (0-1)
Goal: El Azzouti

Noordwijk – HHC Hardenberg 0-3 (0-1)

Check ook: FC Lisse en Rijnsburgse Boys sluiten winnend af, frustrerend verlies Quick Boys