Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen worden volgend seizoen de assistenten van Martijn Lagendijk (42). Dat is zaterdag door Rijnsburgse Boys bekendgemaakt. Leliveld komt over van Kagia, Jongeneelen beëindigt over een halfjaar zijn actieve carrière.

“Ik vind het een eer om bij Rijnsburgse Boys te gaan werken”, vertelt de 37-jarige Leliveld op de clubsite. “Ik woon in Lisse en volg het voetbal in de Bollenstreek al jaren. Ik kijk alle samenvattingen van wedstrijden in de tweede divisie en geregeld bezoek ik een wedstrijd in de streek. Zodoende zat ik de afgelopen jaren ook regelmatig in Rijnsburg op de tribune. Mijn wens om bij een grote Bollenstreekclub te kunnen werken, wordt nu vervuld.”

Leliveld was eerder assistent-coach bij VVSB en Kon. HFC. Daarnaast stond hij op eigen benen bij ROAC en Kagia. Ruim een maand geleden werd bekend dat hij na dit seizoen stopt in Lisserbroek. Leliveld hintte toen al nadrukkelijk naar een rol als assistent op Tweede- of Derde Divisie-niveau.

“Voor mij is dit een mooie volgende stap in mijn carrière”, zegt Jongeneelen over zijn nieuwe functie volgend seizoen. “Ik kan zo ervaring opdoen als trainer en van de andere trainers leren hoe alles werkt. En het is een mooie kans om te zien of het trainersvak iets voor me is. Ik ken de spelers en de cultuur van de club. Op die manier kan ik een mooie bijdrage leveren. Ik sta als oud-speler dicht bij de groep en zie dus snel wanneer er iets speelt.”

Jongeneelen (33) gaat zich opmaken voor zijn laatste seizoenshelft als speler. In november werd duidelijk dat hij zijn schoenen aan de wilgen gaat hangen. “Op dit niveau wordt fysiek veel van je gevraagd en ik merk dat mijn lichaam daar moeite mee heeft”, vertelde Jongeneelen destijds. “Ik heb de laatste jaren verschillende keren last gehad van spierblessures. Als dat gebeurt, moet je realistisch zijn. Vorig seizoen twijfelde ik al, maar toen was ik nog basisspeler. Als ik nog een seizoen door zou gaan, ben ik 34 en dat is lastig, zeker op mijn positie waar je het moet hebben van je explosiviteit.”

Headerfoto: Rijnsburgse Boys
Foto in artikel: Orange Pictures

Lees ook: Lagendijk blij met snelle deal: ‘Dan zijn er geen vijf of zes gesprekken nodig’
Check ook: Hein Leliveld, nog even de stugge optimist van Lisserbroek

POPULAIRE BERICHTEN