Katwijk heeft zaterdag het verschil met koploper AFC teruggebracht tot vijf punten. De oranjehemden deden dat door de topper met 3-1 te winnen. Des Kunst, Mukhtar Suleiman en Finn Janmaat tekenden op de Krom voor de Katwijkse goals.

Katwijk won zijn laatste vijf competitiewedstrijden en was voornemens er tegen AFC een zesde aan te voegen en zich zodoende weer (terug) in de titelstrijd te mengen. De start was veelbelovend, want al in de tweede minuut opende Kunst de score.

De thuisploeg hield daarna de overhand, maar moest op slag van rust een domper verwerken. Joël Tillema tekende in de 43e minuut voor de gelijkmaker.

Het duurde tot diep in de tweede helft voordat de beslissing viel, met dank aan een aanvaller die de laatste tijd wel vaker het verschil maakte als invaller. Suleiman was in de 81e minuut met een bekeken schot vanaf randje zestien goed voor de 2-1. Toen het in blessuretijd ook nog 3-1 werd via Janmaat (een andere invaller) was de buit binnen voor de regerend titelhouder.

Katwijk – AFC 3-1 (1-1)
Goals: Des Kunst, Mukhtar Suleiman en Finn Janmaat

Check ook: Van Weerdenburg keert terug op de Krom: ‘Ik voelde me daar als kind aan huis’