Quick Boys heeft Jeffrey Ket ondanks een doorlopend contract verzocht uit te kijken naar een nieuwe club. Voor de verdediger is volgend seizoen onder de nieuwe trainer Thomas Duivenvoorden geen plek in de A-selectie. Ket betreurt de gang van zaken.

Ket ontving het voor hem slechte nieuws midweeks. “Een aantal weken terug kreeg ik van Gert (Pluimgraaf, red.) te horen dat de nieuwe trainer het niet in me ziet zitten en dat ik weinig tot helemaal niet zal gaan spelen.”

“Ik wilde vervolgens graag zelf het gesprek met de trainer aangaan, maar dat verliep precies hetzelfde en daar kwam niets anders uit”, vervolgt Ket. “Ik heb toen gezegd: ‘ook al is er maar één procent kans, dan pak ik die’. Ik wil graag blijven bij Quick Boys. Het is voor mij één van de mooiste amateurclubs en vorig jaar heb ik met mijn volle verstand met twee jaar verlengd met de insteek om nooit meer weg te gaan. Helaas heb ik deze week te horen gekregen dat ik niet welkom ben in de nieuwe selectie. Als ik me aan mijn contract hou, moet ik naar kleedkamer twee en trainingen en wedstrijden in het tweede gaan doen.”

De trainerswissel – Duivenvoorden is komende zomer de opvolger van Edwin Grunholz – pakt voor Ket dus nadelig uit. “Volgens de nieuwe trainer pas ik niet in zijn systeem en filosofie, en spelen mijn leiderschapsrol en zeggenschap binnen de club daar een grote rol bij”, vervolgt Ket.

“Dat betreur ik wel omdat hij mij nooit live heeft zien spelen en mij als persoon niet kent, dus ook niet weet hoe ik in elkaar zit. Ik heb vijf jaar lang alles gespeeld, maar ik ben geen lastig persoon als je me wissel zet. Ben niet iemand die dan stennis gaat schoppen. Tegenslagen horen bij voetbal, dan moet je proberen terug te vechten.”

Ket hoopt voor volgend seizoen een nieuwe club te vinden, maar de omstandigheden maken dat volgens hem niet eenvoudig. “We moeten kijken naar een oplossing. Het is al vrij laat in het seizoen, dat is wel een dingetje. Het is de eerste keer dat ik dit naar buiten breng, dus ik ben benieuwd wat er op me afkomt. En als geen geschikte club komt, meld ik me gewoon in het tweede. Dat vind ik wel respectloos en had ook op een andere manier gekund, vooral omdat ik me altijd voor de volle honderd procent voor de club heb ingezet.”

‘Knopen moeten worden doorgehakt’
Namens Quick Boys licht bestuurslid technische zaken, Gert Pluimgraaf de beslissing toe. “We zien geen toekomst voor Jeffrey Ket, niets meer en niets minder”, vertelt hij. “Vooropgesteld, ik mag Jeffrey heel graag, we zijn heel goed samen en dat zal ook zo blijven. Alleen moeten er soms ook minder prettige knopen worden doorgehakt.” Ket spreekt wel van een ‘beschadigde band’. “Niet vanwege de persoon, maar wel als TC-lid.”

Pluimgraaf erkent dat de status van Ket een rol in de besluitvorming heeft gespeeld. “Een nieuwe trainer brengt ook nieuwe inzichten. Thomas (Duivenvoorden, red.) wil graag een nieuwe, frisse start maken en dingen anders gaan doen. Als je echt dingen wil veranderen, is het misschien beter dat zonder één van de leiders van de laatste jaren te doen.”

En over een eventueel scenario dat Ket zich na de zomer meldt bij het tweede. “Dat zou een optie kunnen zijn, maar is iets wat we liever niet zien”, stelt Pluimgraaf.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Toptalenten gaan bij Quick Boys en SJC strijden om EK-ticket

POPULAIRE BERICHTEN